Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Štich se popral s Hollwegem, výkonu Vítkovic to ale nepomohlo

Ostrava - Vítkovičtí hokejisté se trápí a v hrubě nepovedeném utkání s Plzní je nenastartovala ani zápasnická vložka Davida Šticha s Ryanem Hollwegem. Rvačka jako vystřižená z NHL skončila smírem, leč na branky i vizuální dojem zápas po výhře 4:1 naprosto ovládla Plzeň.

David Štich (ještě ve slavistickém dresu) v souboji s Ryanem Hollwegem
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Na zvrat už bylo nejspíše pozdě, tak se domácí zadák Štich čest domácího výběru pokusil zachránit alespoň v boxu. Necelých osm minut před koncem už za stavu 1:4 vyzval plzeňského "zlého muže" Hollwega na souboj. "Chtěl jsem dát nějaký impulz, ale asi to bylo trošku pozdě. Chtěl jsem to udělat dřív, ale tam nikdo jiný než Hollweg nebyl, a tak to byla jediná šance. Když jsme se sešli na ledě, šel jsem se ho zeptat, jestli by do toho šel. Doufám, že to tým trošku nabudilo a že příště podáme lepší výkon," řekl Štich.

Dvaatřicetiletý Američan, který už v minulosti v extralize pykal za několik výstřelků, však na jeho nabídku právě po dřívějších incidentech nereagoval bezhlavým souhlasem. "Hned nesouhlasil. Měl dříve problémy s trenéry kvůli vysokým trestům, tak se nejdříve otočil na trenéry na střídačku, jestli může. Tady jsme ale věděli, že půjdeme oba ven na stejný počet trestných minut," řekl Štich.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Vítkovice - Plzeň

Jejich minutová řež znuděné obecenstvo pobavila a zvedla ze sedaček. Štich se v ní necítil ani jako vítěz, ani jako poražený. "Uštědřil mi pár ran. Chvíli měl navrch on, chvíli já. Konec byl myslím nerozhodný, pro diváky to nemusela být špatná podívaná," řekl Štich, který je paradoxně plzeňským odchovancem.

Silový obránce, který posledních pět sezon strávil ve Slavii a Liberci, věří, že bitka bude pro mužstvo stimulem do příštích utkání. Vítkovice jsou po šňůře čtyř porážek v problémech. "Do prvních zápasů s Hradcem a Brnem jsme šli po hlavě od první do šedesáté minuty. To nám teď chybí, máme velké výkyvy v začátcích. Potřebujeme šedesát minut fárat, ne jen pět, deset minut," řekl Štich.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články