Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Štěpánek byl po vychytané nule v Popradu spokojen

Poprad (Slovensko) – Maximálně spokojený odlétal hokejový brankář Petrohradu Jakub Štěpánek z Popradu, kde tým kouče Miloše Říhy ve čtvrtek vyhrál 4:0. Český reprezentant poprvé v sezoně udržel čisté konto a upevnil si postavení v čele brankářských statistik. Navíc si pobyt v Tatrách maximálně užil.

Jakub Štěpánek
zdroj: ČT24

"Pro mě to zatím byly dva nejlepší dny, co hraju v KHL," přiznal Štěpánek. Přímo na popradském stadionu sledovali duel rodiče, přítelkyně a další kamarádi, navíc petrohradský tým bydlel dva dny přímo na nedalekém Štrbském plesu. "Kluci z Ruska z toho byli úplně unešení. Oni netušili, že něco takového na Slovensku je. Oni znají jen Bratislavu," pousmál se Štěpánek, který u tatranského jezera v minulosti již několikrát byl. "Jezdili jsme tam na soustředění. Kluci se teď mohli proběhnou kolem Štrbského plesa, na čerstvém vzduchu. Prostě super," řekl pětadvacetiletý brankář.

Štěpánek pro zranění vynechal podstatnou část dosavadního průběhu sezony, v Popradu ale nastoupil podruhé za sebou od začátku a potvrdil, že už je v pořádku. I když po předchozím duelu v Minsku prohlásil, že to pořád ještě není ono.

Kontinentální hokejová liga
zdroj: eu.khl.ru

V Popradu podle něj bylo klíčové, že SKA přežil nápor Lva na začátku. "Využili malého hřiště. Čekali jsme, že na nás na začátku vletí, což se stalo. My na takovém kluzišti vůbec nehrajeme, všechny puky se nám odrážely před branku a ani já jsem si taky nebyl úplně jistý," řekl Štěpánek. "Bylo ale důležité, že jsme neinkasovali. A pak, když jsme nějaký gól dali, už jsme hru celkem kontrolovali," dodal.

Bývalý hráč Vítkovic přiznal, že dost přemýšlel o tom, že jej čeká zápas na ledě zámořských rozměrů, pro KHL nezvyklých. "Měl jsem z toho docela obavy. A nebyl jsem nadšený, že na něm vůbec hrajeme. Nakonec jsem ale udržel nulu, takže super," pousmál se Štěpánek, který zatím inkasoval v průměru 1,29 branky na zápas a má skvělou úspěšnost 95,9 procenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články