Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stavjaňa, Kučera, Vacovský a Wohl budou uvedeni do síně slávy

Praha - O čtyři další členy se rozroste Síň slávy českého hokeje, do níž budou ve středu 7. listopadu uvedeni při utkání reprezentace se Švédskem v rámci turnaje Karjala v Liberci bývalí obránci František Kučera, Antonín Stavjaňa a František Vacovský, v kategorii trenérů pak Pavel Wohl.

Antonín Stavjaňa
zdroj: isifa autor: Pavel Paprskář

"Při libereckém zápase proběhnou významné ceremoniály. Budou uvedeni noví členové Síně slávy. Budeme také děkovat Františku Kaberlemu, pětinásobnému mistru světa, který se rozloučil s kariérou. Chystáme se popřát k sedmdesátým narozeninám také Janu Havlovi," řekl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Čtyřiačtyřicetiletý Kučera je olympijským vítěz z Nagana z roku 1998 a získal i tituly mistra světa v letech 1999 a 2000. Za národní tým sehrál 121 utkání a vstřelil 14 branek. O pět let starší Stavjaňa triumfoval také dvakrát na světových šampionátech 1985 a 1996. V národním týmu má bilanci 231 zápasů a 21 gólů.

Šestaosmdesátiletý Vacovský získal titul mistra světa v roce 1949. V reprezentaci stihl devět utkání a dal jeden gól. Sedmdesátiletý Wohl dovedl národní tým k bronzu na turnajích v letech 1989 a 1990. V Síni slávy, která vznikla při stoletém výročí českého hokeje v roce 2008, je před zařazením nových členů celkem 110 hráčů, trenérů, funkcionářů a rozhodčích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články