Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Statistika mluví proti nim. San Jose i přes krizovou situaci boj o Stanley Cup nevzdává

San Jose (USA) – Pokud by se ohlíželi na statistiky, mohli by boj o Stanley Cup v podstatě rovnou zabalit. Hokejisté San Jose, které dělí od konce nadějí ve finále jedna porážka, však i přes krizovou situaci sérii proti Pittsburghu nevzdávají a jsou odhodlaní pokusit se o zázrak.

Lavička San Jose s trenérem Peterem DeBoerem
zdroj: ČTK/AP/ autor: Eric Risberg

Od zavedení současného formátu v roce 1939, podle něhož se finálová série hraje na čtyři výhry, zvítězil tým při vedení 3:1 ve 31 případech ze 32. Sharks se však nehodlají smířit se svým osudem. Chtějí se opřít o výbornou bilanci v arénách soupeřů a vrátit sérii na svůj led.

"Věříme, že můžeme v Pittsburghu vyhrát, celou sezonu hrajeme venku dobře. Potřebujeme dát první gól a od toho se odrazit," prohlásil útočník Logan Couture. "Budeme bojovat až do konce. Když prohrajeme, je po nás. Pokud má někdo problém, aby byl namotivovaný a odhodlaný, nepatří do tohoto sportu," dodal rázně.

Žraloci nejsou ve finále výrazně horším celkem, ale jako by jim chyběla herní pohoda, která je provázela v letošním play-off. "Když se ohlédneme za čtvrtým zápasem, zasloužili jsme si více. Začali jsme ukazovat víc z toho, jakým týmem opravdu jsme a co nás dostalo až sem. Ve čtvrtek musíme v Pittsburghu vyhrát, na to je třeba se soustředit," řekl obránce Brenden Dillon. "Proč bychom nemohli prodloužit sérii? Musíme si věřit, soustředit se jen na daný den a pokračovat v psaní tohoto příběhu," nabádal Dillon.

Žraloci za takřka 255 odehraných minut dosud ani vteřinu nevedli. Výhry ve třetím finále totiž dosáhli v prodloužení, kdy zápas hned končí. "Je to frustrující, že jsme doteď nebyli ve vedení. Přitom chceme mít rychlé a dobré začátky. Hrát s náskokem nebo muset dotahovat, to je sakra rozdíl," uvedl Dillon.

Pouze dvakrát v historii finále hraného na čtyři vítězství si tým NHL prožil něco takového. V roce 1952 nevedl ani na chvíli Montreal proti Detroitu, osm let poté naopak Toronto proti Montrealu. Obě série skončily už po čtyřech zápasech.

"Myslím, že v tomhle odvedl Pittsburgh skvělou práci, protože pokaždé vedl a my se naopak do takové situace nedostali. Na to musíme najít odpověď. Dosud v play-off jsme takový problém neměli, až teď. A byl to v těchto zápasech docela velký problém," přiznal kouč San Jose Peter DeBoer.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články