Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šťastné odrazy pomohly Detroitu k první finálové výhře

Detroit - Šťastné odrazy nasměrovaly hokejisty Detroitu v úvodním finálovém utkání o Stanleyův pohár k vítězství 3:1 nad Pittsburghem. První dva góly si srazil sám do branky betonem gólman Penguins Marc-Andre Fleury a třetí gól přidal dorážkou vlastní střely útočník Justin Abdelkader. Finálová série pokračuje už v neděli druhým zápasem. "Série se hraje na čtyři vítězné zápasy a oni získali teprve první výhru. Měli několik šťastných odrazů a doufám, že příště se štěstěna přikloní na naši stranu," uvedl trenér Penguins Dan Bylsma.

Čtyřiadvacetiletý brankář Pittsburghu si nejdříve srazil za svá záda střelu obránce Detroitu Brada Stuarta, která se do jeho brankoviště vrátila odrazem od zadního mantinelu. "Snažil jsem se dát normální gól. Takové věci se ale stávají, je to hra odrazů," uvedl Stuart.

Hokejisté Pittsburghu dokázali ještě v první třetině vyrovnat a polovinu druhé části byli lepším týmem. Přesto v poslední minutě druhé třetiny za nerozhodného stavu inkasoval Fleury druhý smolný gól poté, co nepřesnou střelu Briana Rafalského vrátil do brankoviště z nulového úhlu Johan Franzén a puk se opět odrazil od betonu gólmana Pittsburghu do branky.

Osgood opět v brance dominoval

"Takové momenty rozhodují zápasy. Nemůžeme si myslet, že utkání budou jen o krásných kombinacích," řekl trenér domácích Mike Babcock. "Brankáře to může deptat, ale musíte se dále soustředit na hru," konstatoval brankář Chris Osgood, jenž přispěl k výhře obhájců titulu 31 úspěšnými zákroky a stal se první hvězdou zápasu.

Ty nejdůležitější zásahy předvedl šestatřicetiletý gólman v úvodu druhé části, kdy zlikvidoval i sólový únik Jevgenije Malkina. "Byl to výborný zákrok. Našemu týmu to dodalo sebevědomí a jim to naopak vzalo vítr z plachet. Podržel nás i dalšími perfektními zásahy," chválil Osgooda kapitán týmu Nicklas Lidström. Ocenil i třetí branku, kterou vstřelil Abdelkader.

"Tento pojišťovací gól byl pro nás nesmírně důležitý." I přes dvoubrankový deficit se hosté snažili utkání zdramatizovat. Nejblíže byl ke vstřelení branky Sidney Crosby, ale Osgood jeho pokus vytěsnil na tyčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články