Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Startuje předkolo, Pardubice narazí na Slavii poprvé od finále 2003

Praha - Prvními zápasy startuje předkolo play-off hokejové extraligy. Po dlouhých 11 letech na sebe ve vyřazovacích bojích narazí Pardubice a pražská Slavia, druhou dvojici tvoří Vítkovice a Liberec. Hned v úterý budou na programu i druhé duely sérií hraných na tři vítězství. Přímý přenos utkání Pardubice - Slavia sledujte od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Pardubice - Slavia (vzájemné zápasy v sezoně: 1:2 SN, 4:5, 4:5 SN, 3:1)

Pardubičtí předvedli výborný finiš v základní části, když vyhráli sedm z posledních devíti zápasů, a přes nedávné obavy, zda si vůbec proklestí cestu do předkola, skončili nakonec sedmí. V posledním kole si navíc vyšlápli na Spartu, na jejímž ledě vyhráli 3:0, a uhájili tak vlastní rekord v počtu nasbíraných bodů v základní části.

Kouč Zdeněk Venera však nechce odhadovat, kam by až mohl jeho celek dojít v play-off. "My půjdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Každý bychom to mužstvo rádi viděli co nejvýše, včetně fanoušků, ale ani o jediném soupeři bych si nedovolil říct, že přes něho bude snadné přejít, ale také to, že bychom přes něho přejít nemohli," uvedl Venera.

Slavia proklouzla do předkola na poslední možnou chvíli. Může jít do série alespoň trošku uvolněnější o to, že už jí nehrozí skupina o udržení. "Nechci ale říkat, že nemáme co ztratit, protože máme," zdůraznil kapitán Petr Kadlec. "Abychom si nemysleli, že když jsme se vyhnuli play-out, tím to skončilo. Nic pro nás nekončí. Postoupili jsme dál a můžeme jít ještě dál. Začínáme nanovo," doplnil autor klíčového gólu proti Litvínovu.

"Hrajeme dva zápasy v Pardubicích a potřebujeme alespoň jeden z nich vyhrát," podotkl kouč Vladimír Růžička, který již bude moci zařadit do sestavy uzdraveného Skokana i svého syna Vladimíra. Netrpělivě pak bude očekávat, zda zdravotní stav umožní nastoupit i nejproduktivnějšímu hráči Pražanů Bednářovi. Ze zápasu proti Litvínovu ho oproti předpokladům vyřadily přetrvávající zdravotní potíže.

Je nám líto, video expirovalo.
Před TV utkáním Pardubice - Slavia

Tip na postup: Pardubice 3:1 na zápasy

Utkání Vítkovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice - Liberec (vzájemné zápasy v sezoně: 6:5 SN, 2:5, 8:4, 1:3)

Přestože Vítkovice byly v základní části doma třetím nejhorším týmem, v play-off na vlastní arénu spoléhají. Liberci před svými fanoušky ve třech posledních zápasech dokázaly nastřílet 21 gólů. "Liberec jde do play-off rozjetý. Před týdnem jsme s ním hráli a víme, že má formu. Budeme chtít ale do play-off dobře vstoupit, věřím, že soupeře dokážeme koncentrovaným a zodpovědným výkonem eliminovat," řekl trenér Peter Oremus.

Vítkovický útočník Vladimír Svačina by si z týmů, které před závěrečným kolem připadaly v úvahu, dokázal vybrat i jiného soupeře. "Pro mě osobně je Liberec ten nejhorší z těch tří možných. Nemám rád malá hřiště, takže do toho musíme doma pořádně šlápnout. Ale na druhou stranu se Liberec zase snaží hrát hokej a nespoléhá hlavně na defenzivu," řekl Svačina.

Liberec půjde do bitev předkola ve skvělém rozpoložení. Veze se totiž na vlně sedmi vítězství a touží po tom, aby jen tak neskončila. "Klasická fráze pro play-off 'vyhrát venku alespoň jeden zápas' jde stranou. My chceme vyhrát každý zápas a soustředíme se teď především na ten první, který nás čeká," prohlásil kouč Pavel Hynek.

"Vítkovice jsou dobře bruslící mužstvo, mají vysoké beky, kteří hrají fyzickou hru. Ale my se chceme soustředit hlavně na sebe. Jak už to bývá, rozhodují často přesilovky a oslabení, tam se ty zápasy často lámou," připomněl Hynek. "Bude to hodně o bruslení, Vítkovice mají skvělé bruslivé hráče. Musíme mít výborný pohyb, hlavně na tom jejich letišti. Co očekávat, to uvidíme v pondělí po prvním střídání," mínil útočník Tomáš Filippi.

Tip na postup: Liberec 3:2 na zápasy

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články