Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Startuje předkolo. Kladno hraje s Pardubicemi, Vítkovice jedou do Budějovic

Praha - V Kladně a Českých Budějovicích bude v pátek odstartována vyřazovací část hokejové extraligy. Rytíři se v předkole play-off utkají s mistrovskými Pardubicemi a Jihočeši se střetnou s Vítkovicemi o zbývající dvě místa ve čtvrtfinále. České Budějovice se musejí vypořádat s absencí brankářské jedničky Jakuba Kováře, který má ještě na dva zápasy zastavenou činnost. Předkolo se hraje na tři výhry, další série již na čtyři.

17:30 Kladno - Pardubice (Stav série 0:0)

Kladno v sezoně Pardubice třikrát porazilo, vždy na tom ale měly velkou zásluhu posily z NHL v čele s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem. I za Východočechy ale hrály hvězdy ze zámoří - David Krejčí a Aleš Hemský. "Vzhledem k tomu, že v poslední době moc gólů nestřílíme, musíme hrát na to, abychom jich moc nedostali. Nesmíme dělat v obraně takové chyby jako v posledním zápase proti Karlovým Varům," uvedl asistent kladenského trenéra Jiří Kopecký. "Z mužstev, která přicházela v úvahu jako náš soupeř, mají momentálně nejlepší formu. My jsme hlavně rádi, že začínáme doma," podotkl Kopecký.

Pardubice na poslední chvíli odvrátily hrozící propadák, teď ale chtějí uspět i v play-off. Se samotným postupem do předkola se spokojit nechtějí. "Kladno dobře známe, máme ho přečtené. Navíc jsme na jejich poslední zápas poslali pozorovatele. Rozebereme to, abychom uspěli," řekl manažer A týmu Miloš Říha. "Nesmíme se nechávat zbytečně vylučovat, musíme hrát disciplinovaně a dodržovat taktiku," dodal.

17:30 České Budějovice - Vítkovice (Stav série 0:0)

České Budějovice budou v domácích zápasech proti Vítkovicím postrádat brankářskou jedničku Kováře. Disciplinární komise extraligy mu dnes odmítla snížit pětizápasový trest za kopnutí Václava Pletky z Plzně. Tým tak bude podle všeho spoléhat na Pavla Kantora. "Situaci bereme takovou, jaká je, a musíme se s ní vypořádat. Nemá cenu se tím více zabývat," řekl trenér Peter Draisaitl. Hlavní síla Vítkovic je podle německého kouče ve vyrovnanosti čtyř formací. "Mají řadu zkušených a kvalitních hráčů. Nesmíme zapomenout na Romana, Hrušku nebo Hunu, kterým se v poslední době daří," uvedl. 

Vítkovice si postup do předkola zajistily stejně jako Pardubice na poslední chvíli a jejich vyzrálý kádr s řadou protřelých hráčů by se klidně mohl zařadit k černým koňům vyřazovací části, třebaže výsledky v závěru základní části tomu nenasvědčují. Podle trenéra Petera Oremuse se dá očekávat vyrovnaná série. "Během sezony jsme s Budějovicemi odehráli vyrovnané zápasy, předpokládám tedy, že bude rozhodovat momentální individuální forma," řekl na klubovém webu. "Nejdůležitější je první zápas, na ten se musíme opravdu dobře připravit a ideálně jej vyhrát. Předkolo se hraje jen na tři vítězství, je to krátká série, takže k dispozici není moc oprav," dodal slovenský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články