Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Startuje hokejový Tipsport Cup, triumf obhajuje Brno

Praha - Sedmi zápasy dnes odstartuje sedmý ročník Tipsport Hockey Cupu, který hraje jako součást přípravy na novou sezonu stejně jako loni vedle všech 14 extraligových celků také šest zástupců první ligy. Systém soutěže zůstal stejný - ze čtyř pětičlenných skupin postoupí vítězové do semifinále a vrchol soutěže je naplánován na úterý 1. září. Triumf obhajuje nováček nejvyšší soutěže Kometa Brno. Celková odměna pro vítěze zůstává 800 tisíc korun - půl milionu získá za finálový úspěch, 200 tisíc obdrží vítězové semifinále a 100 tisíc má každý z účastníků zajištěno jako startovné.

Vedle kompletního extraligového pelotonu si oživí letní přípravné období pohárem také prvoligové týmy Ústí nad Labem, Chomutov, Hradec Králové, Jihlava, Vrchlabí a Znojmo, které prodalo práva na extraligu Kometě Brno. Oproti loňsku jen Jihlava nahradila Olomouc, ke změnám jinak došlo jen ve složení skupin. Poslední finalisté Kometa a Znojmo se nově potkají už v základní skupině D. 

Pořadatelé se chtějí v atraktivitě minimálně vyrovnat loňskému ročníku. "V předchozí sezoně byl průměr návštěvnosti 1007 diváků na zápas, což v srpnu, kdy jsou dovolené, považujeme za úspěch. Potěšilo nás vyprodané finále 5500 fanoušků na finále Znojma s Kometou Brno, která má neuvěřitelné fanoušky," řekla Jana Obermajerová, ředitelka společnosti BPA sport marketing, která je výhradním marketingovým partnerem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje a Českého svazu ledního hokeje.

Pohár přinese tři nová pravidla

Pohár bude také první soutěží v tuzemsku, jež se bude hrát s třemi novými pravidly, která zavedla od nadcházející sezony Mezinárodní hokejová federace. "První je, že po zakázaném uvolnění nesmí mužstvo, které se proviní, střídat. Další je vhazování jen na devíti bodech kluziště k tomu určených. Podle třetího pravidla se bude vhazovat v obranném pásmu u mužstva, které bude potrestané vyloučením," připomněl ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Generální partner soutěže, sázková kancelář Tipsport, favorizuje stejně jako loni pražskou Spartu s kurzem 6:1. Outsidery jsou podle bookmakerů prvoligové celky Hradec Králové a Znojmo (35:1), z extraligových zástupců pak Mladá Boleslav (15:1). 

Přibude přímých přenosů na programu ČT4. Opět se budou vysílat obě semifinále, která se budou hrát 25. a 26. srpna, a také finále. Navíc budou zařazena tři utkání ze základních skupin: 10. srpna duel Pardubic se Slavií, o tři dny později Vítkovic s Kometou Brno a další zápas bude teprve určen. Všechny televizní zápasy budou začínat v 18:10.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články