Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Startuje čtvrtfinále play-off extraligy, Pardubice hostí Třinec

Praha - Kvartetu z celkem osmičky týmů dnes začnou čtvrtfinálové série play-off hokejové extraligy. Po základní části třetí Pardubice se představí v domácím prostředí proti šestému Třinci, teoreticky nejvyrovnanější by pak podle umístění v dlouhodobé části mohla být série Vítkovic se Spartou. Ostravané skončili o stupínek nad pátými Pražany, proto začínají doma. Čtvrtým kolem pokračuje i skupina o udržení. Kladno přivítá na svém ledě Karlovy Vary, vedoucí tým skupiny Kometa Brno zamíří do Mladé Boleslavi. Dnešní duel Pardubic s Třincem vysílá od 17:40 v přímém přenosu ČT4 a web ČT24. Další informace přináší server hokejživě.cz.

Pardubice sehrály s Třincem poslední utkání v základní části a vzájemnou bilanci v tomto ročníku vylepšily díky vysoké výhře 6:1 na tři vítězství a jedinou prohru. "O tom jsme se v kabině bavili a na ty zápasy chceme zapomenout, protože teď to bude úplně jiná soutěž," uvedl kouč Václav Sýkora.


Třinec vstoupí do čtvrtfinále v plné síle, neboť se mu zcela vyprázdnila marodka. Do Pardubic proto včetně tří brankářů vzali trenéři dokonce 25 hráčů, z nichž těsně před zápasem vyberou ty nejlepší. Oceláři s Východočechy v základní části třikrát prohráli rozdílem třídy a hodlají si z toho vzít ponaučení. 

Vítkovice i Sparta mají v této sezoně vzácně vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů: stejný počet bodů i stejné skóre. Kouč Alois Hadamczik předpovídá, že obdobně napínavá může být i čtvrtfinálová série. "Jestliže bude výtečný náš brankář Kuba Štěpánek, který se v závěru základní části dostával do své bývalé formy, a zlepšíme obrannou činnost, věřím, že to bude velice vyrovnaná série," tipoval Hadamczik, pro nějž bude mít díky někdejšímu působení ve Spartě čtvrtfinále ještě o něco zajímavější náboj.

Je nám líto, video expirovalo.
Před čtvrtfinále play-off


Sparta byla před startem ročníku pasována na hlavního favorita, svou kvalitu však musí po nepřesvědčivé základní části prokázat v play-off. "Ta pauza po odehrání posledního zápasu byla dlouhá, ale ty samé podmínky měly Vítkovice. Věřím, že se k tomu postavíme jako profesionálové a sérii zvládneme. Vítkovice jsou mírným favoritem a byl bych rád, kdyby jim to svazovalo ruce hned v prvním zápase," řekl asistent trenéra Miloš Holaň. 

Ve skupině o udržení se Kladno i přes solidní předvedený výkon v neděli na ledě Brna vracelo bez bodového zisku a propadlo se znovu na samé dno. Při výhře o dvě a více branek v úterním duelu se však mohou Středočeši z poslední příčky odpoutat bez ohledu na výsledek druhého utkání Mladé Boleslavi a Komety Brno. Na Karlovy Vary totiž ztrácejí Kladenští tři body a mají o tři góly horší skóre.



Západočechům zatím nijak výrazně nepomohla rošáda na trenérském postu, kde kouče Pavla Hynka vystřídal po prvním odehraném kole v rámci skupiny Josef Paleček, úspěšný trenér mistrovského týmu v minulé sezoně. Od Palečkova návratu uhrála Energie ze dvou zápasů jen jediný bod při domácí porážce s Brnem v prodloužení. Z posledních 12 utkání dokázali Karlovarští vyhrát pouze jediné.

Mladá Boleslav poskočila díky těsné nedělní výhře nad Karlovými Vary (2:1) na předposlední příčku. Pro tým však bylo také důležité ukončení dlouhé série sedmi po sobě jdoucích porážek. Mladoboleslavští navíc čekali na tříbodové vítězství v základní hrací době od poloviny ledna. Nyní narazí na Brno, s nímž mají v této sezoně velmi vyrovnanou bilanci. Z pěti utkání se tři prodlužovala, přičemž Středočeši si připsali sedm bodů, Brňané ještě o jeden více.


Navzdory hernímu trápení po olympijské přestávce získala Kometa z prvních tří kol soutěže o udržení sedm bodů. "Víme, že náš herní projev není dobrý.
Nedaří se nám momentálně kombinační souhra, vítězství získáváme hlavně
bojovností a díky výborným výkonům brankáře Hoviho. Snažíme se zacelit i mezery v sestavě po zraněních. V Boleslavi se už objeví uzdravený obránce Zubíček," uvedl trenér Vladimír Jeřábek.

Program:

Čtvrtfinále play off: 
Úterý 16. března - 1. zápasy: 
Eaton Pardubice - Oceláři Třinec (vysílá ČT4)
Vítkovice Steel - Sparta Praha     

Středa 17. března - 2. zápasy: 
Eaton Pardubice - Oceláři Třinec
Vítkovice Steel - Sparta Praha (vysílá ČT4)
     
O udržení: 
Úterý 16. března - 4. kolo: 
Geus Okna Kladno - Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav - Kometa Brno

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články