Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Startuje boj o finále, Sparta v úvodním dvojboji hostí Plzeň

Praha - Sparta s Plzní otevřou semifinále play-off hokejové extraligy. Z pozice velkých favoritů do série vstoupí Pražané, kteří budou mít v úterý i ve středu výhodu domácího prostředí. Západočeši však z posledních tří vystoupení na ledě Sparty vytěžili sedm bodů z devíti možných a touží narušit očekávaný scénář. Utkání Sparta - Plzeň sledujte živě od 17:30 na programu ČT sport a našem webu, komentují Robert Záruba a Milan Antoš.

Sparta dokázala přes takřka dvoutýdenní herní pauzu před čtvrtfinále naskočit do zápasového rytmu a nakonec přešla poměrně suverénně přes Zlín po výsledku 4:1 na zápasy. Před dalším soupeřem se však drží na pozoru. "Bude to tuhý boj, je to semifinále. Máme s Plzní v této sezoně vcelku vyrovnanou bilanci a podobné zápasy očekávám i teď," uvedl kouč Sparty Josef Jandač. Plzeň má podle něho vynikající přesilovky, které bude potřeba eliminovat.

"Ono to platí obecně, že přesilovky a hra v oslabení jsou klíčovými záležitostmi v play-off. Nejdůležitější ze všeho bude do nich Plzeň nepouštět, hrát disciplinovaně a nefaulovat," nastínil Jandač, kudy by měla vést cesta do kýženého finále, na něž ve Spartě dosud marně čeká. Otazník je u startu útočného tria Buchtele, Hlaváč, Klimek. Také podle kapitána Sparty Jaroslava Hlinky má Plzeň výborné mužstvo. "Dokazovali to celou sezonu a hráli stabilně. Pro nás je důležitý držet se naší hry a nenechat se nějakým způsobem od toho odvést soupeřem, který se snaží naopak naší hru nabourat a vnutit nám ten jeho styl," prohlásil Hlinka.

Indiáni poté, co vyřadili Olomouc rovněž výsledkem 4:1 na utkání, ve dvou dnech nabírali síly a pak už se naplno zaměřili na přípravu. "Sparta má dobré bránění středního pásma, jako měla proti nám Olomouc, ale mají daleko lepší přechod do útoku a přesilovky. V tom jsou někde jinde než Olomouc, ale i další týmy," uvedl plzeňský trenér Michal Straka. Za hlavní zbraň Sparty považuje útočnou fázi. "Dali nejvíce gólů z celé ligy. Mají výborný kádr ve všech směrech. V útoku Hlinka, Přibyl, Pech, Kumstát, Netík, Hlaváč a další, to jsou vynikající hráči," vyzdvihl Straka.

Úterní úvodní díl semifinálového seriálu považuje za hodně důležitý. "Soustředíme se jen na první zápas. Musíme se podívat na přesilovky, rozebrat si jejich hru, abychom mohli pomýšlet na úspěch. Skvělé by bylo vyhrát hned první zápas, ale musíme zvládnout v té sérii čtyři," připomněl Straka. Obejít se musí bez zraněných ofenzivních opor Bližňáka a Tomáše Svobody. "Je to obrovská ztráta. Nemůžeme se na to ale vymlouvat, příležitost dostanou jiní a musí se ukázat," dodal Straka. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články