Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Stanley Cup dorazil do Česka

Praha - Slavný Stanleyův pohár zavítal podesáté v historii k oslavám na českou půdu. Na ruzyňské letiště v Praze dnes dopravili stříbrnou trofej pro šampiona NHL její strážci obránci Tomáši Kaberlemu. Třiatřicetiletý kladenský odchovanec s pohárem vyrazil za doprovodu motojízdy Hradní stráže k prvním oslavám do Velké Dobré, kde mimo sezonu žije. Tam se k němu odpoledne připojil i spoluhráč z vítězného týmu Bostonu David Krejčí.

"Budu si ten den užívat. Je to hlavně pro lidi, kteří mi fandili, v místě, kde jsem vyrůstal. Nejdříve jedeme na Velkou Dobrou, kde se všichni známe a všichni mi do pěti do rána fandili. Všichni se mohou se Stanley Cupem vyfotit, hlavně děti. Na třetí hodinu by tam měl dorazit i David," řekl Kaberle novinářům po příletu trofeje.

V příletové hale se Kaberle poháru dočkal po desáté hodině. Pózování nové posily Caroliny s trofejí těsně propásli fotbalisté albánského celku Flamurtari Vlora, který přicestoval k odvetě 2. předkola Evropské ligy proti Jablonci. Kolona s pohárem, doplněná ještě motorkáři z Rakovníka, vyrazila z letiště do Velké Dobré. Kaberle si na hranicích obce přesedl do červeného cadillaku z roku 1974, aby mohl čekajícím fanouškům ukázat nad hlavou slavnou trofej.

Hrdinu vítal sál kulturního domu zaplněný asi tisícovkou lidí. Od starosty Zdeňka Noska dostal Kaberle jako obránce ochranný štít a také meč, aby měl s čím útočit. Jako další relikvii získal štít se znakem obce. Po akci v kulturním domě ve Velké Dobré, kde spolu s ním otec i bratr Františkové podepisovali knihu Kaberleho staršího Já a moji synové, se před čtvrtou hodinou odpoledne Kaberle s Krejčím přesunuli do kladenské Zámecké zahrady. Tam více než dvě hodiny ochotně rozdávali autogramy a fotili se u Stanleyova poháru s fanoušky, kterých přišlo přes vytrvalý déšť téměř pět stovek.

Je nám líto, video expirovalo.
Stanley Cup je v Česku

"Je to první akce od doby, co jsme vyhráli Stanley Cup. Je docela dost podepisování jak na Velké Dobré, tak teď tady na Kladně. Ale je to příjemné, když podepisujete kartičky, kde máte nad hlavou Stanley Cup," prohlásil Krejčí, se kterým si užívá oslavy i jeho americká přítelkyně Naomi.

Na zbytek dnešního dne má Kaberle naplánovanou soukromou párty v restauraci Botanika v Horním Bezděkově u Unhoště, kde slavil triumf s Carolinou před pěti lety i jeho bratr František. "Bude tam nejbližší kruh rodiny a známých. Z hokejistů třeba Tomáš Plekanec, Jiří Tlustý, Radek Smoleňák, s kterými v létě trénuju, a další. Pozval jsem třeba Jirku Šlégra. Bude tam spousta pití, jídla a pouštět muziku bude můj kamarád. Bude to tam asi až do rána. Ve čtvrtek kolem půl osmé vyrazíme, David má svůj program ve Šternberku a já tam budu s ním," uvedl Kaberle, který bude také slavit s Krejčím, než se slavná trofej odebere na Slovensko za kapitánem Bruins Zdenem Chárou.



Kaberle se hlavně těší, že se podělí o radost ze zisku Stanleyova poháru s rodinou. "Vždycky byli za mnou a drželi mi nejvíc palce. A hlavně babička. Ta to prožívala, od malička sledovala všechny zápasy až doteď. Když se nedařilo, tak mi vynadala, co tam děláme. V play-off byla hodně nervózní a vyšlo to. Zaslouží si to. Ale chci se o radost podělit se všemi," usmíval se Kaberle.

Tomáš Kaberle se Stanley Cupem
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články