Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Stane se McDavid nejlépe vydělávajícím hráčem NHL? Dohoda je blízko

Edmonton - Kanadský talent Connor McDavid je blízko dohody s Edmontonem na nové osmileté smlouvě zaručující 106 milionů dolarů (2,44 miliardy korun), která by vešla v platnost po vypršení nováčkovského kontraktu od sezony 2018/19. Pokud se dvacetiletý útočník s klubem opravdu domluví, bude z něj nejlépe vydělávající hokejista NHL v éře platových stropů podle základního platu.

"Ještě to není hotové," řekl McDavidův agent Jeff Jackson z Orr Hockey Group. Potenciální kontrakt by byl zároveň třetí nejvyšší v historii NHL.

V roce 2008 podepsal třináctiletou smlouvu na 124 milionů dolarů s Washingtonem ruský kanonýr Alexandr Ovečkin. Obránce Shea Weber uzavřel v roce 2012 kontrakt na 14 let dohromady na 110 milionů dolarů s Nashvillem.

Podle nové kolektivní smlouvy mezi NHL a hráčskou asociací NHLPA je v současné době možné uzavřít smlouvu maximálně na osm let.

McDavid získal v uplynulé sezoně Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části NHL za 30 branek a 70 asistencí z 82 zápasů. Dočkal se i Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče a Ted Lindsay Award pro nejlepšího hokejistu podle NHLPA.

V play-off letos jednička draftu z roku 2015 zaznamenala v 13 utkáních devět bodů za pět branek a čtyři přihrávky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články