Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Stačí nepanikařit, tým má velkou ofenzivní sílu, chválil Duda

Litvínov - Hokejisté Litvínova poměrně rychle splnili roli favorita extraligové baráže a zajistili si účast mezi elitou i pro příští sezonu. Po výhře v devátém z dvanácti kol mohli začít slavit záchranu a hráči Vervy si následně oddechli, že po loňském zisku historického titulu nebude jejich jméno spojeno zároveň s historickým sestupem. Litvínov totiž ještě nikdy nejvyšší soutěž od postupu v roce 1959 neopustil.

Litvínov - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Je skvělé, že jsme to uhráli, a jsme samozřejmě všichni šťastní. Jsem rád, že pod mým jménem je pouze napsáno, že jsem řídil partu, která udělala titul a poté šla do baráže. Naštěstí tam nebude napsáno  po titulu sestup," řekl kapitán Litvínova Michal Trávníček po výhře nad Karlovými Vary 3:2. Verva duel s druhým extraligovým zástupcem Energií Karlovy Vary prohrávala 0:2, ale třemi góly dokázala duel otočit. Velkou zásluhu na tom měl Radek Duda.

Autor dvou dnešních branek byl ještě na začátku sezony kapitánem Západočechů, ale poté se stal nepotřebným a následně zamířil do Litvínova. "Neberu to tak, že jsem hrdina zápasu, protože jsem dal dvě branky. Jsem soudný. Nějak tu sezonu mám v hlavě, jak šla a probíhala, snažím se hrát naplno pořád, mám skvělé spoluhráče, to je pak strašně jednoduché se na ně napojit. Chemie funguje a je to úžasné s nimi hrát," řekl Duda, který zároveň ocenil trenéry Litvínova Radima Rulíka a Jiřího Šlégra.

"Spoluhráčům vděčím za to, že jsem pookřál, a trenérům, že mi dali důvěru. Že mě nechali hrát, na to jsem zvyklý. Dali mi roli," podotkl Duda, který v závěru sezony nastupuje v elitní formaci Severočechů společně s Robinem Hanzlem a Františkem Lukešem. "Všichni v klubu jsme nesmírně šťastní, že jsme splnili to, co jsme chtěli. Bral jsem to tak, že jdeme do baráže a musíme to vyhrát kvůli všem lidem, pro neskutečné fanoušky," ocenil Duda vysoké návštěvy na Stadionu Ivana Hlinky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy po utkání Litvínov - Karlovy Vary

Litvínovští navíc měli podporu i na kluzištích soupeřů. "Pro mě je to motivační prvek hrát pro tyhle lidi. To mě i v těchto letech žene dopředu," pousmál se sedmatřicetiletý útočník. Litvínovu stačilo k záchraně pouhých devět utkání a Duda prohlásil, že věřil, že záchrana bude rychlá. "Byl jsem přesvědčený, už když jsme šli do skupiny o udržení, že tým má sílu. Akorát musí plnit, co kluci trenérský řeknou. To je nejdůležitější v hokeji, ty detaily," podotkl Duda.

Hráč, jehož kariéru provází i řada kontroverzních momentů, bude v Litvínově pokračovat i v příští sezoně a Duda věří, že bude vydařenější než ta končící. "V týmu je strašný ofenzivní potenciál. Když plníme, co nám trenéři řeknou, má to strašný efekt. Všem se proti nám špatně hraje. Jde jen o to nepanikařit, když nám to tam nespadne. V příští sezoně do toho takto vlétneme a myslím si, že budeme v tabulce úplně jinde," dodal Duda optimisticky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články