Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Spor o pivo. Fanoušci Komety narazili na hradecké pořadatele

Praha - Ačkoliv si brněnská Kometa z Hradce Králové odvezla vysoké vítězství 7:0, část jejích fanoušků nebyla zrovna ve slavnostní náladě. Pořadatelé extraligového utkání totiž některé z nich odmítli vpustit na stadion. Zdůvodnili to alkoholem v krvi brněnských příznivců.

Je nám líto, video expirovalo.
Fanoušci Komety narazili v Hradci Králové na problémy s pořadateli

"Asi třicet našich fanoušků nebylo vpustěno na stadion proto, že nadýchali více než 0,2 promile. Neměli jsme o tom předem žádné zprávy, není to v provozním řádu, ani to není napsané na lístku. Nikdo o tom nic nevěděl," uvedl jeden z fanoušků Komety. Situace nabyla až bizarních rozměrů, když pořadatelská služba nevpustila znovu na stadion ani některé fanoušky, kteří o přestávce vyšli ven s pivem zakoupeným ve stánku uvnitř. "Asi patnáct lidí se znovu nedostalo dovnitř," dodal příznivec brněnských hokejistů s poukazem na to, že opatření bylo namířeno pouze proti Brněnským.

Hradecký Mountfield se k událostem nejprve odmítl vyjádřit, posléze jeho vedení vydalo tiskové prohlášení. Opatření oddůvodňuje zkušenostmi s chováním příznivců Komety v minulosti, kde na stadionu odpalovali pyrotechniku. Zápas v prosinci 2013 začal o několik minut později, posléze se do vzájemných rozmíšek dostali pořadatelé i samotní fanoušci. Hradečtí upozorňují, že se podobným střetům chtěli díky nastaveným opatřením vyhnout.

V prohlášení klub uvádí, že zkontroloval 26 fanoušků, z nichž sedmnáct pořadatelé na zimní stadion odmítli vpustit. Mělo jim být naměřeno 0,5 až 1,8 promile alkoholu v krvi. Celkem pět příznivců nevpustila pořadatelská služba zpět po první a druhé třetině. Klub je nicméně připraven vrátit poškozeným zpět peníze za vstupné.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články