Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Spor hokejistek má další dějství: Američané z NHL hrozí bojkotem MS

New York - Americké hokejistky, které se před startem mistrovství světa stále nedohodly s národním svazem na finančních podmínkách, podpořili jejich krajané z NHL. Hráči z elitní zámořské soutěže jsou připraveni bojkotovat květnový světový šampionát v Paříži a Kolíně nad Rýnem. "Hokejisté NHL plně podporují snahu amerického ženského týmu dosáhnout spravedlivé dohody se svazem," uvedla hráčská asociace NHLPA.

Hokejistky národního týmu USA
zdroj: ČTK/AP

Reprezentantky USA mají na MS v Michiganu od pátku obhajovat zlaté medaile, ale dosud nezahájily společnou přípravu. Hokejistkám se nelíbí, že mají smlouvy jen během olympijských sezon. V nich jsou placeny půl roku měsíční mzdou 1100 dolarů (27 tisíc korun). Hráčky požadují pokrytí nákladů i ve zbývajícím období, tedy během tří a půl let.

Je nám líto, video expirovalo.
Protest amerických hokejistek podpoří i mužská reprezentace

Svaz argumentuje, že jeho úlohou je hráčky podpořit v přípravě na soutěže, ne je zaměstnat. Funkcionáři se snaží na poslední chvíli poskládat náhradní družstvo, ale zatím se jim to nedaří. Pokud Američané místo původních 23 reprezentantek na MS vyšlou tým z nově povolaných hráček, hodlají hokejisté z NHL světový šampionát bojkotovat.

Zdroj
ČTK, US Today

Hlavní zprávy

Nejčtenější články