Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Spolupráce v praxi, Spartě má pomoci Mojžíš z pražského Lva

Praha – Přestože pražská Sparta konečně nakročila k prolomení svého herně bídného období a porazila Pardubice 3:2, o nijak přesvědčivou výhru nešlo. I to je důvod, proč se stále poohlíží po posilách. Jednou z nich je aktuálně Tomáš Mojžíš, který přichází na hostování z pražského Lva. V praxi se tak ukazuje spolupráce dvou klubů z jiných lig, které se ale dělí o společnou halu a jsou personálně provázané.

Do Sparty se již před dvěma týdny navrátil Tomáš Rachůnek, nyní se poslední tým extraligy dočkal dalšího posílení. "Tomáš Mojžíš bude hrát za Spartu, které určitě pomůže. Mimo jiné proto, že klub má silnou marodku," řekl pro hokej.cz Normunds Sejejs, generální manažer Lva a zároveň šéf sportovního úseku Sparty. Té se nová akvizice nadmíru hodí, kvůli zranění totiž nehrají obránci Troy Milam, Jan Hanzlík a Ari Vallin.

Mojžíš toho zatím moc nenahrál, taktéž se potýkal se zraněním a do zápasového rytmu se má dostat právě v extralize. "Tomáš měl smůlu na zdravotní problém, vypadl ze sestavy a nějakou dobu nemohl být k dispozici. Mohlo by to být výhodně pro obě strany," řekl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek. Pro obránce se zkušenostmi z reprezentace, finské ligy a KHL budou extraligové zkušenosti paradoxně premiérové, díky brzkému odchodu do zámoří si českou nejvyšší soutěž ještě nevyzkoušel.

Sparta se i svou novou akvizicí snaží vyhrabat z jednoho z nejhorších startů do sezony v její historii. První dva zápasy sezony 2012/2013 sice vyhrála, byť ten první s Karlovými Vary až na nájezdy, poté však upadla do téměř nekonečné herní deprese. Prohrála devět zápasů v řadě, z toho sedm o pouhý gól. Smůlu se jí podařilo prolomit až s Pardubicemi. Nyní jí nezbývá než věřit, že druhá čtvrtina soutěže, kterou načíná v neděli ve Varech, se jí vyvede daleko lépe. K čemuž má Mojžíš pomoci.

Zdroj
ČT sport, hokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články