Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Spokojený hrdina Kovář: Tentokrát jsem si docela zachytal

Praha – Úvodní zápas českých hokejistů na Channel One Cupu s Finskem se proměnil v souboj gólmanů. Zatímco Fin Mikko Koskinen inkasoval gól z hole Petra Nedvěda, stoprocentně úspěšný byl Jakub Kovář. "Mám z toho opravdu dobrý pocit. Jsou nuly, kdy máte patnáct šestnáct zákroků a spíš tam děláte takovou zeď proti střelám přes celé hřiště nebo od půlky, ale tentokrát jsem si docela zachytal," pochvaloval si pětadvacetiletý gólman.

Čeští hokejisté
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Gólman se cítí líp, když na něho ty střely jdou. Když přijde za třetinu patnáct střel, máte tam tři pěkné zákroky a nevyrazíte žádný puk, cítíte se dobře a chytá se lépe," vysvětloval po zápasu Kovář.

Poklonu mu vysekl i trenér Alois Hadamczik. "Dobře jsme bruslili, hráli s nasazením. Výkon byl podpořen vynikajícím výkonem brankáře Kováře," zdůraznil Hadamczik. "Finové měli šance, ale Kovář byl výtečný," zopakoval kouč.

Písecký rodák přiváděl k úžasu Finy a také diváky, kteří hned několik jeho zákroků ocenili velkým aplausem. Vypadalo to, že prožívá zápas, kdy je zkrátka nepřekonatelný. "Hrát do půlnoci, tak góla dostanu asi určitě. Protože hrát se o pět minut déle, musel bych si dojít vyměnit rukavice a převléct se, protože jsem byl opravdu hodně zpocenej. Měl jsem toho docela dost," přiznal Kovář.

Za nejtěžší označil pár dorážek ve druhé třetině, kdy Finové zakončovali do odkryté branky, a také přesilovku Suomi pět na tři zkraje třetí části. "Finové už pak hráli opravdu hodně dobře. V první třetině toho moc neměli, i kvůli našim přesilovkám. Ale bylo cítit, že nebezpeční budou a do nějakých šancí se dostali. My jsme chtěli strašně moc vyhrát a bojovali jsme. Navíc přišlo spoustu lidí a už jen kvůli nim jsme to za toho stavu 1:0 chtěli domlátit až do konce," prohlásil Kovář.

Velký podíl za tříbodový zisk přisoudil brankáři Jakubu Kovářovi také střelec vítězného gólu Nedvěd. "Byl to dnes souboj brankářů a 'Kovi' byl jednoznačně naším nejlepším hráčem. Chytil tam dva, spíš tři jasný góly. Držel nás celý zápas a dal nám tu šanci, abychom my mohli ten gól dát," zdůraznil Nedvěd. "Kuba Kovář podal excelentní výkon. Neudělal chybu, celé utkání byl plně soustředěný a měl několik opravdu těžkých zákroků. Samozřejmě díky němu jsme udrželi nulu," chválil také asistent trenéra Josef Paleček.

Kovář: Dopadlo to pro mě nejlépe, jak mohlo

Podle plánů kouče Aloise Hadamczika by měl po přesunu do Soči chytat dvakrát Alexander Salák, byť skutečnost může být nakonec ještě jiná. Pokud nebude, Kovář zanechal fantastický dojem s ohledem na konečnou nominaci pro olympijský turnaj.

"Říkal jsem si, že by bylo super, kdyby se mi tento zápas povedl. A dopadlo to pro mě nejlépe, jak mohlo. Jestli se ten plán dodrží, tak jsem pro to udělal maximum. Po těch příštích dvou zápasech se budu zase soustředit na klubové povinnosti a 7. ledna si pak zapnu internet a uvidím, jestli tam budu, nebo ne," podotkl Kovář, jenž navíc v samém závěru přichystal puk Jaroslavu Hlinkovi před gólem na 2:0 při power play Finů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články