Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Spezza se symbolicky vypořádal s kritikou obránce Hejdy

Ottawa - Hokejisté Ottawy zvítězili ve čtvrtečním utkání NHL nad Columbusem 2:1 a připsali si pátou výhru z posledních šesti zápasů. Vítězný gól vstřelil v 54. minutě při přesilové hře Nick Foligno, když na trestné lavici seděl český obránce v dresu Blue Jackets Jan Hejda. O to sladší pocity z vítězství prožíval útočník Senators Jason Spezza, který v 19. minutě vyrovnal na 1:1. Stále totiž nemůže zapomenout na Hejdova kritická slova vůči němu a celému týmu Ottawy, která český zadák pronesl koncem ledna po posledním vzájemném duelu v minulé sezoně, který Columbus vyhrál 1:0.

"Hra Ottawy nebyla tak dobrá jako v počítačové hře, zvlášť výkon Spezzy. Třikrát nebo čtyřikrát ztratil puk. Vypadalo to, jako by neměl chuť hrát, jako by už tuhle sezonu zabalil," vyjádřil se tehdy Hejda na adresu trápícího se týmu Senators, jenž ztrácel naději na postup do play off. Spezza teď s Hejdou zúčtoval. "Bylo to tehdy dost bizarní. Byli jsme v krizi a on se nestyděl si do nás ještě kopnout. Na takové věci se nezapomíná a před zápasem se mi to vybavilo. I proto jsme do toho dnes chtěli dát všechno a jsem rád, že jsme vyhráli," prohlásil Spezza.

Columbus prohrál počtvrté v řadě a z pětizápasového "tripu" po hřištích soupeřů si odváží tři body. "Až do začátku třetí třetiny jsme hráli dobrý zápas. V třetí třetině jsme však měli příliš vyloučených hráčů. Doplatili jsme na to v několika posledních zápasech," litoval kapitán Columbusu Rick Nash.

Brankář Mason dlouho držel svůj tým, v klíčové chvíli však inkasoval

Brankář Steve Mason, jehož výkon před časem kritizoval kouč Ken Hitchcock, dlouho držel naděje Blue Jackets na úspěch a nakonec si připsal 34 povedených zákroků. Při rozhodujícím gólu ale chyboval, když Folignovu bekhendovou střelu poměrně lacino propustil mezi betony. "Jsem zklamaný," řekl. V druhém čtvrtečním utkání zvítězil Vancouver nad Los Angeles 4:1. Canucks rozhodli o svém úspěchu rovněž až v třetí třetině, v níž vstřelili tři góly a připsali si třetí výhru z posledních čtyř zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články