Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Spenglerův pohár patří Dynamu Minsk

Davos (Švýcarsko) – Hokejisté běloruského týmu Dynamo Minsk vyhráli Spenglerův pohár. Ve finálovém zápasu porazili pořadatelský klub Davosu 3:1, když měli po celou dobu výraznou převahu. Po pěti letech se finále nezúčastnil výběr Kanady, který letos skončil třetí, když prohrál ve dvou zápasech a v čisté hrací době vyhrál pouze jednou. Jediný český účastník Karlovy Vary nezvítězil v žádném zápase a skončil na posledním pátém místě.

Dinamo ve vyvrcholení turnaje oplatilo Davosu porážku 2:3 z úvodního utkání ve skupině. Druhý nejhorší tým západní části KHL vedl po dvou třetinách 2:0 po brankách Kulakova a Kočetkova. V úvodu třetího dějství sice snížil slovenský útočník Kolník, další šance domácích však zlikvidoval skvělý Mezin a do prázdné branky přidal v poslední minutě pojistku Michaljov.

Do týmu Dinama Minsk patří český hokejista Michal Ševc, ten však ve Švýcarsku nestartoval. V dresu Davosu, který "svůj" turnaj vyhrál naposledy před třemi lety, dnes nastoupil z Čechů jen Petr Tatíček. Josef Marha chyběl.

Český tým se ve finále Spenglerova poháru představil naposled v roce 2004, kdy pražská Sparta prohrála právě s Davosem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články