Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Špatně hrající přivítá ještě horšího. Na Spartu přijedou Vítkovice

Praha – Čtyři zápasy, tři body. To je vizitka Sparty z poslední doby. Pět zápasů, nula bodů. Takovou bilanci mají zase Vítkovice. Narazí tak na sebe soupeři, kterým se před reprezentační přestávkou nedařilo, a jeden se dočká předčasného vánočního dárku v podobě triumfu. V dalších duelech Mladá Boleslav přivítá Olomouc a Chomutov změří síly s Pardubicemi. Přímý přenos utkání Sparta – Vítkovice sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 17:00.

zdroj: ČT4

17:20 Sparta – Vítkovice (ČT sport a web ctsport.cz)

Sparta před přestávkou a turnajem Channel One Cup prohrála poslední dva zápasy v Olomouci a ve Zlíně s celkovým skóre 1:9 a má co napravovat. "Reprezentační přestávka přišla vhod, neboť v posledních utkáních jsme řešili zdravotní problémy a poslední dva duely venku nám úplně nevyšly. Teď nás čeká duel s Vítkovicemi, kterým se před pauzou příliš nedařilo, ale mají silné mužstvo a bude to těžký zápas. Chceme předvést stoprocentní výkon a získat tři body," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Přesto mají Pražané ještě daleko k vyprázdnění marodky. Na té zůstávají Barinka, Piskáček a Cingel, otazník visí nad startem Netíka a Hlinky.

Podobně jsou na tom ale i Ostravané. "Velice rád bych řekl, že už jsme všichni zdraví a fit, ale pravda je trochu jiná. Někteří se uzdravili, jiní zase vypadli. Musíme se s tím poprat a zabojovat," uvedl na klubovém webu trenér Ladislav Svozil. Ten nyní povede nějakou dobu mužstvo z pozice hlavního kouče sám, neboť jeho kolega Jakub Petr už pobývá ve Finsku s českými juniory na mistrovství světa.

"Snažili jsme se zaměřit na všechny naše problémy, především jsme se ale pokusili dát se během pauzy zdravotně do kupy. Teď nás čeká Sparta - těžký soupeř, jeden z nejtěžších. My si ale nemůžeme vybírat, pětkrát jsme prohráli, teď už je nutné bez ohledu na soupeře bodovat," dodal Svozil. 

17:30 Mladá Boleslav - Olomouc

Mladá Boleslav si užívá postavení v první šestce, kde se však nachází rovněž Olomouc. "Jsme spokojení, ale ne uspokojení," zdůraznil na klubovém webu trenér František Výborný. "Co si budeme povídat, první část proběhla nad očekávání. Je to každodenní týmová práce, ve všech zápasech se kluci vydali na maximum. Díky tomu jsme teď tam, kde jsme," ocenil Výborný.

Nadcházející období je podle něho zlomové pro další vývoj sezony. "Po Vánocích, potažmo v lednu, se většinou láme ten pověstný chleba. Chceme být připravení a zase sbírat bod po bodu. Rozhodně do toho nesmíme jít s tím, že se bojíme. Pořád koukáme dolů a každý bod, který nás dělí od toho dna, je pro nás zlatý," prohlásil Výborný.

Olomouc vyhrála pět z posledních sedmi zápasů, pokaždé navíc s plným bodovým ziskem. Těžce vydobyté pozice mezi elitním kvartetem nechtějí Hanáci opouštět. "Liga je ještě dlouhá a my potřebujeme sbírat body. Naposledy doma s Hradcem nám utekly," připomněl gólman Branislav Konrád.

17:30 Chomutov - Pardubice

Chomutov podobně jako Mladá Boleslav zatím překonává očekávání. "Ale nechtěl bych to přeceňovat, sezona bude hrozně dlouhá a čeká nás ještě hodně utkání," uvedl na klubovém webu kouč Vladimír Růžička. Během pauzy Piráti nejvíce pilovali obrannou hru. "Myslím, že tam máme pořád dost nedostatků. Také jsme trochu naháněli kondici. Teď nám to ukáže, jak jsme se připravili," podotkl Růžička před duelem s Pardubicemi.

Novou posilou je zkušený slovenský forvard Peter Ölvecký a bývalý trenér reprezentace podobu svého týmu i nadále dolaďuje. "Ještě jednoho útočníka bych uvítal, konkurence v týmu je jedině prospěšná a mívá dobrý vliv na mužstvo. Uvidíme, jak se to vyvine," řekl Růžička.

Rovněž Pardubice vyjedou na led se slovenskou posilou v ofenzivních řadách. Východočechy posílil Branislav Rapáč. "Branislava přivádíme jako adekvátní náhradu za Jakuba Svobodu. Jedná se o důrazného útočníka, umí hrát fyzicky a nátlakově zejména v předbrankovém prostoru, je silný ve hře u mantinelu. Přesně takový typ nám chyběl," uvedl generální manažer klubu Pavel Rohlík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články