Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Spartu čeká boj o finále hokejové ligy mistrů, v odvetě vyzve Växjö

Praha – Pražská Sparta drží nadějnou pozici v hokejové lize mistrů. Minulý týden vyhrála v prvním semifinálovém souboji ve švédském Växjö 2:1 a v úterý si tak v odvetě může na domácím ledě vybojovat historický postup do finále.

Radost hokejistů Sparty
zdroj: ZUMA autor: Jonas Ljungdahl

Ačkoliv si Sparta v prvním semifinále s Växjö poradila, před odvetou je trenér Jiří Kalous opatrný. "První výhra nic neznamená, protože Växjö v lize mistrů už dvakrát prohrávalo a dvakrát postoupilo. Takže víme, že to není zápas o jedné brance," řekl kouč Pražanů.

Mezi sparťany je několik hráčů se zkušenostmi ze švédské Elitserien, mezi ně patří i kapitán Jaroslav Hlinka. Útočník Tomáš Netík pak dokonce za Växjö v sezoně 2011/2012 nastupoval. "Je to semifinále ligy mistrů, takže to je samozřejmě zajímavé s každým týmem," řekl Netík.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu čeká odveta v LM proti švédskému Växjö

Sparťanský kapitán ale upozorňuje na rychlost hráčů švédského celku. "Mají výborné mužstvo, to ukázali v tom prvním zápase. Mají šikovné, rychlé hráče, co umí rychlý přechod ze středního pásma," vysvětlil Hlinka.

Sparta očekává v úterý večer více než desetitisícovou diváckou návštěvnost, která by domácí tým měla hnát za vítězstvím. "Šance hrát finále tu je, myslím že by znamenalo hodně i pro český hokej," řekl na závěr Netík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články