Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Spartě hrozí vyřazení, chce vrátit sérii do Karlových Varů

Praha - Hokejisté pražské Sparty, kteří byli před sezonou pasováni na hlavního favorita O2 extraligy, potřebují ukázat svou skutečnou sílu. Nyní jim totiž hrozí vyřazení v semifinále. S Karlovými Vary prohrávají 1:3 na zápasy a musí otočit nepříznivý vývoj série, tak jako se to podařilo Slavii ve čtvrtfinále s Vítkovicemi. Obhájce titulu se nacházel v totožné pozici, také pátý zápas hrál doma.

I přes svůj zkušený kádr nezvládla Sparta koncovky druhého a třetího duelu s Energií. Ve čtvrtém pak zcela propadla v první třetině. I proto ztratila vedení 1:0 a prohrává 1:3. "Varům stačí jedno utkání, my musíme udělat tři. Ty počty jsou jasné. Určitě se však nevzdáváme a chceme se do Varů vrátit. Potom se uvidí," uvedl trenér František Výborný.

Snad jedinou výhodou na straně Pražanů je, že pokud chtějí prodloužit sérii na sedm zápasů, dvě ze tří utkání by hráli před svými fanoušky. "Teď je čtvrteční zápas v Praze a nemá cenu stavět před sebe nějaké cíle nebo vzdušné zámky a říkat si, že bude sedm utkání. To sice může být, ale také nemusí. Pro nás je hlavní to nejbližší utkání," uvedl Výborný.

Ve čtvrtém utkání v sestavě Sparty chyběli kvůli zdravotním potížím Podlešák a Hudec. Zatímco specialista na oslabení Podlešák by měl být připraven nastoupit, slovenský zadák i nejbližší zápas vynechá. Martin Ručinský podle všeho svůj návrat na led ještě odloží. "Nevěřím tomu, že by Martin nastoupil," připustil po středečním tréninku Výborný. Z brněnské Komety povolala Sparta útočníka Vondráčka.

Právě výborná forma Karlových Varů budí respekt. Tým dokázal v play off vytěžit sedm výher z osmi zápasů a jeho sebevědomí nenahlodala ani úvodní jednoznačná prohra v sérii 2:5. Jako odpověď přišla tři vítězství. "Musíme samozřejmě koukat vždy hlavně na další utkání a nějak moc nepřemýšlet nad tím, že stav série je takový, jaký je. Musíme se snažit hrát střídání od střídání, třetinu od třetiny a snažit se o to, abychom ten zápas zvládli," prohlásil asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Příklad Vítkovic z nedávného čtvrtfinále se Slavií je pro Západočechy dostatečným varováním, že k zopakování loňské účasti ve finále musejí ještě jeden krok udělat. Ten poslední prý bývá nejtěžší. "Ještě určitě nerezignují, to rozhodně ne. My nesmíme koukat na to, že vedeme 3:1. Musíme do toho zápasu vstoupit stejně jako do toho druhého u nich, být v pohybu a dohrávat je," plánoval kapitán Václav Skuhravý.

Program:

Play off - semifinále:

Čtvrtek 26. března - 5. zápas, přenáší ČT2:

17:00 Sparta Praha - Energie Karlovy Vary

(stav série: 1:3; výsledky 5:2, 2:3 v prodl., 3:5, 2:5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články