Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Spartě chybí k semifinále jediná výhra nad Zlínem, první mečbol má doma

Praha - Hokejisté Sparty se ve čtvrtfinálové sérii se Zlínem přiblížili na jediný krok k postupu. Ten se pokusí udělat ve středu v pátém duelu série, kdy se po návratu série do Prahy představí před svými fanoušky. Utkání sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Ondřej Zamazal a Milan Antoš.

Pražané sice po úvodním vítězství selhali v domácím utkání číslo dvě (0:4), ale navázali dvěma výhrami ve Zlíně a mají na dosah postup mezi nejlepší kvarteto. "Chceme navázat na povedené pasáže z předchozích utkání, kdy jsme soupeře přehrávali a sami ho nepouštěli do gólových šancí," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Sparta chce sérii uzavřít co nejdříve a ušetřit tak síly, které se mohou v případě postupu hodit. "Naším cílem je samozřejmě před našimi fanoušky zvítězit a zajistit si postup. K tomu je potřeba hrát disciplinovaně a nenabízet soupeři zbytečně přesilovky, ve kterých je hodně silný," nastínil Moták. Otazník visí u startů beka Mikuše a útočníka Buchteleho.

Zlín je v těžké pozici, avšak s koncem sezony se odmítá smířit bez boje. Berani by ještě rádi vrátili sérii zpět na svůj led, ale zároveň vnímají, že odvrátit mečbol nebude při současné síle a herní formě Sparty snadné. "Poslední vzájemný zápas byl z naší strany výkonnostně slabší. Utlumil nás inkasovaný první gól a velký tlak soupeře. Věřím, že se ještě herně zvedneme a podáme lepší výkon," řekl kouč Rostislav Vlach.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Sparta

"Chceme pátý zápas vyhrát. Tomu podřídíme taktiku. Sparta má oproti nám výhodu v mnohem širším a kvalitnějším hráčském kádru. Hraje dobře dopředu i dozadu. Nám chybí několik opor a při úzkém kádru máme problém tyto mezery zacelit," dodal Vlach, který přiznal, že je náročná série předkola s Třincem na pohybu hráčů patrná.

I sami zlínští hokejisté to připouštějí. "Je toho nyní dost. Máme ale opět den na odpočinek. Přijde ke slovu relaxace, masáže. V nohách toho máme hodně, v posledním utkání nám lehce tuhly. Problém je, že málo střílíme. Musíme se více tlačit do branky. A budeme bojovat. Rozhodně soupeři nedáme nic lacino," řekl střelec jediné branky Zlína v posledním duelu Zdeněk Okál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články