Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparťanské temno trvá, Pražané prohráli i se Zlínem

Praha - Hokejisté Sparty prohráli v 8. extraligovém kole se Zlínem 1:4. O osudu zápasu rozhodla po bezbrankové první třetině desetiminutová pasáž na začátku druhé části, kdy se postupně trefili Petr Zámorský, Bedřich Köhler a Jaroslav Balaštík. Čtvrtou trefu obstaral Antonín Honejsek, který k ní přidal i dvě asistence. Pražané prohráli pošesté za sebou a zůstávají poslední.

Sparta - Zlín
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Po několika zahřívacích minutách měl před polovinou úvodní třetiny první slibnou příležitost hostující Čajánek, ztroskotal však na Neuvirthovi v brance domácích. Chvilku nato orazítkoval Köhler tyč, prakticky okamžitě na druhé straně zazvonil na brankovou konstrukci rovněž Philipp. V 18. minutě vychytal šanci Köhlera v přesilovce Neuvirth. Hosté šli do druhé třetiny s výhodou dohrávané přesilovky po Gawryletzově krosčeku.

Sparta sice oslabení přežila bez úhony, jenže krátce po skončení trestu propálil Neuvirtha od modré čáry Zámorský a otevřel skóre. Před polovinou zápasu měl v přesilovce vyrovnání na holi Pacovský, v obrovské šanci ovšem minul horní růžek Horčičkovy branky. Spartu to vzápětí muselo mrzet dvakrát tolik, neboť po Philippově faulu čelila sama dalšímu oslabení a Köhler po parádní výzvě od Čajánka navýšil vedení Zlína.

Zcela deprimovaně a odevzdaně vyhlížející pětici sparťanů rozebrali hosté o 31 vteřin později znovu a zakončující kanonýr Balaštík posunul skóre již na 0:3. Pražané se mohli vrátit do zápasu následnou přesilovkou, jenže Horčičku nedokázali vůbec ohrozit a nejlépe tak dokumentovali své současné rozpoložení. Před přestávkou minul bekhendem Simon.

Na začátku třetího dějství po prohřešku Kočího měli Berani k dispozici 73 vteřin přesilovky čtyři na tři, jenže Hamrlíkův faul ji záhy ukončil. Sparta se sice snažila, z obrovské křeče ovšem do konce zápasu vybruslit nedokázala a jakékoliv myšlenky svěřenců kouče Žemličky na zvrat ukončil v 51. minutě Honejsek. Až necelé dvě minuty před koncem zaznamenal alespoň čestný gól domácích Luňák a pokazil tak Horčičkovi čisté konto.

HC Sparta Praha - PSG Zlín 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 59. Luňák (Jánský) - 22. Zámorský (Honejsek, O. Veselý), 31. Köhler (Čajánek, Honejsek), 32. Balaštík (Linhart, Leška), 51. Honejsek (Horák, Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 4 325.

Sparta: Neuvirth - Philipp, Vallin, Milam, Krstev, Gawryletz, Husák, D. Kočí - Pacovský, J. Hlinka, I. Rachůnek - Ton, Foster, Tenkrát - Jánský, Luňák, Bahenský - Žálčík, Simon, Forman. Trenéři: Žemlička a Votruba.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Z. Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Jan Votruba (Sparta): "Na utkání jsme se samozřejmě připravovali, protože jsme chtěli zlomit tu šňůru, ale výkon v první třetině byl od nás zakřiknutý. Chtěli jsme vstřelit branku jako první, ale moc šancí jsme neměli, inkasovali jsme a za stavu 0:1 si myslím, že to z mužstva spadlo a pár střídání bylo dobrých. Měli jsme tam tlak do brány, ale nedali z toho gól a soupeř nás pak přehrál v situacích tři na dva, byl důraznější, v přesilovkách jsme málo stříleli... Ten dojem z utkání není dobrý."

Juraj Jurík (Zlín): "Chtěli jsme si pohlídat začátek zápasu, což se nám podařilo. Pak nám pomohlo, že jsme dali první branku a uklidnili se. Bylo vidět, že na Spartě leží trošičku deka, neproměnila spoustu šancí, my jsme ty naše využili a podpoření výkonem brankáře Horčičky jsme podle mého názoru zaslouženě zvítězili."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články