Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparťanská legenda Výborný nastoupí poprvé proti "svým"

Praha - V předehrávce 11. kola hokejové extraligy se utká Mladá Boleslav a pražská Sparta. Pikantní nádech bude mít duel zejména pro kapitána Středočechů Davida Výborného, jenž do Mladé Boleslavi přišel v létě právě ze Sparty. Šestatřicetiletý centr navíc v předešlých sezonách vedl s "céčkem" i hráče pražského týmu. "David to určitě nějak cítí, ale my momentálně hlavně řešíme to, abychom se vrátili ke hře a výkonům, které jsme předváděli před posledním zápasem ve Vítkovicích," řekl trenér Vladimír Jeřábek.

Středočeši v neděli propadli v Ostravě a i kvůli pěti gólům inkasovaným v nerovnovážném stavu prohráli 4:8. Mladá Boleslav sice dokázala v minulé sezoně doma Spartu porazit ve třech ze čtyřech případů, v tomto ročníku ale vyhrála jen jeden z pěti zápasů. "My potřebujeme každý bod a je jedno, jestli hrajeme doma nebo venku. Kvůli divákům bychom ale doma samozřejmě chtěli vyhrát," uvedl Jeřábek, jenž si však uvědomuje sílu Sparty. "Poslední dobou hraje velmi dobře. Budeme se snažit, abychom nepropadali a nepouštěli Spartu do brejků," dodal mladoboleslavský kouč.

Sparta se po výhře v úterní dohrávce 6. kola nad Vítkovicemi posunula již na čtvrté místo tabulky a do města automobilů tak Pražané mohou odjet v dobré pohodě. Holešovičtí vyhráli poslední tři zápasy a třikrát za sebou zvítězili i venku, kde doposud získali deset bodů. Kouče Josefa Jandače zlepšené výsledky těší, ale zůstává nohama na zemi. "Snažíme se šlapat jako tým. Hráči dřou, bojují a to je první základ, abychom získávali body. Těší mě i fakt, že v kabině to žije," uvedl Jandač, podle něhož si přebudovaný kádr Sparty postupně "sedá". "Věřím, že výkon jako v úterý zopakujeme i v dalších zápasech," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články