Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparťané vyjeli poprvé na led i s Hlinkou a Hlaváčem

Praha - Včetně dvou ofenzivních posil pro úvod sezony a bývalých opor Jaroslava Hlinky a Jana Hlaváče dnes vyjeli hokejisté Sparty poprvé ke společnému tréninku na ledě. Pražany čeká velmi perné léto, neboť se vedle utkání v domácím Tipsport Cupu zúčastní také další letní pohárové soutěže European Trophy s účastí předních evropských klubů. Hlinka s Hlaváčem vypomohou Spartě na startu sezony před přesunem do švédského Linköpingu, za který však v letní soutěži European Trophy právě proti Spartě nastoupí. "Bude to zvláštní, když si jenom přeneseme tašky do jiné šatny a pak budeme třeba hrát do těla kamarádům, ale tak to zkrátka je," uvedl Hlaváč.

Na ledě nechyběl ani veterán Martin Ručinský, jenž se rozhodl o další rok prodloužit aktivní kariéru. "Měli jsme určitý záměr s tím mužstvem z minulé sezony a podle toho jsme se zařídili. Máme tu hráče, které jsme chtěli, věříme jim a budeme dělat maximum pro to, aby Sparta byla úspěšná," uvedl kouč Miloš Holaň.

Společně se svým trenérským kolegou Davidem Volkem si do týmu vyhlédli i posily ze zámoří Douga O'Briena a Briana Salcida. "Jsme tomu hodně nakloněni, protože s Davidem nemáme problém ohledně komunikace v angličtině a tito hráči přinesou do hry něco úplně jiného než česká mentalita. Je to ten důraz, který Sparta měla v dřívějším období a je třeba se k tomu vrátit," vysvětlil Holaň.

V nejbližších dnech čeká jeho svěřence klasický letní dril. "Začátek jsme
přizpůsobili tomu, že extraliga začíná až 17. září. Proto jsme to o týden
posunuli, než to měla ostatní mužstva. Nyní budeme mít dopoledne na dvě
party s posilovnou a letním tréninkem, druhá skupina na ledě. Odpoledne
většinou hra a nácvik různých situací. Za týden přijdou první zápasy a
možná i první změny v kádru," nastínil Holaň.

Hokejisté Sparty
zdroj: ČTK autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články