Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparťan Sukeľ čekal na gól dvanáct zápasů, pak rozhodl utkání v Hradci

Dvanáctizápasový gólový půst ukončil sparťanský útočník Matúš Sukeľ a rozhodl vítěznou brankou o úspěchu Pražanů ve 21. kole extraligy v Hradci Králové 2:1. Čtyřiadvacetiletý Slovák teprve svou druhou trefou v sezoně v čase 50:53 po přihrávce Michala Řepíka rozuzlil přímý souboj o třetí místo v tabulce.

Matúš Sukeľ se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Odehráli jsme opravdu těžké utkání, z obou stran bylo vidět spoustu osobních soubojů. Každý z nás podal v utkání stoprocentní výkon, pomáhali jsme si navzájem. Zaslouženě jsme vyhráli. V dalších zápasech musíme trochu ustálit výkony, abychom nestřídali výhry s prohrami. Musíme se udržet na vítězné vlně," řekl Sukeľ.

Sparta i podruhé za sebou zareagovala na předchozí porážku vítězstvím a spravila si chuť po úterní domácí prohře s Plzní.

"Řekli jsme si, že musíme hrát jednoduše a zbytečně se nedostávat pod tlak. V posledních zápasech jsme inkasovali hodně branek, i proto jsme trochu zapracovali na práci v obraně. Jsem rád, že jsme jako tým hráli velice zodpovědně a dotáhli utkání do vítězného konce. Tři body z Hradce Králové jsou velmi cenné," uvedl Sukeľ.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Sparta

Před svým gólem ještě s první střelou neuspěl, ale po parádní zadovce Michala Řepíka zpoza branky už zamířil zblízka přesně.

"Jejich brankář Štěpán Lukeš odrazil kotouč za branku, odkud mi ho poslal zpátky na hokejku Řepa a já jsem už se štěstím kotouč dorazil do branky. Zaplať pánbůh, že se nám ho podařilo vstřelit, jelikož jsme mohli hrát s větším klidem na hokejkách," uvedl Sukeľ, který se předtím naposledy prosadil 27. září při porážce v Mladé Boleslavi 2:4.

Byl šťastný, že po prohře s Plzní další duel se sokem z čela tabulky tentokrát jeho tým zvládl. "V kabině před třetí třetinou jsme si říkali, že může rozhodnout každá malá chyba, nebo odražený puk. Chtěli jsme být trpěliví celý zápas a počkat si na rozhodující moment. Myslím si, že vydřené vítězství v Hradci Králové nám po psychické stránce jedině pomůže. V dalších zápasech musíme ustálit svoje výkony, chceme se udržet na vítězné vlně," dodal Sukeľ.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články