Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta zůstává poslední, ve Varech prohrála 4:5

Karlovy Vary - Poslední Sparta si připsala desátou porážku z posledních jedenácti utkání, když prohrála v Karlových Varech 4:5. Plzeň po vítězství v Litvínově zvýšila svůj náskok v čele tabulky na čtyři body, neboť Třinec prohrál v divokém zápase v Pardubicích 4:5. Kometa se posunula na druhé místo zásluhou vítězství 3:1 nad Chomutovem, stejným výsledkem uspělo i třetí Kladno v Liberci. Zlín po třech domácích porážkách vyhrál v nájezdech na Slavii, Vítkovice přehrály trápící se České Budějovice 4:1.

Utkání Karlovy Vary - Sparta
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 5:4

Hokejisté Karlových Varů zdolali pražskou Spartu 5:4, když rozhodl trefou 65 sekund před koncem v přesilovce obránce Petr Gřegořek. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí se podílel na úspěchu Energie také útočník Lukáš Pech. Západočeši po předchozí sérii čtyř porážek naplno bodovali podruhé v řadě, když potvrdili zlepšenou formu, která jim zajistila už i čtvrteční výhru nad Kladnem. Poslední Sparta nenavázala na výhru z minulého zápasu s Pardubicemi a za posledních jedenáct kol získala jen tři body.

Vítkovice  Steel - HC České Budějovice 4:1

Vítkovice porazily České Budějovice 4:1, upracovaný duel rozhodl dvěma góly Vladimír Svačina. Hosté si připsali sedmou porážku z posledních devíti utkání. Domácí se museli vypořádat s neúčastí obránce Romana Poláka, který měl z pátečního zápasu zraněný kotník.

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 1:3

Hokejisté Kladna vyhráli i bez zraněné hvězdy Jaromíra Jágra na ledě Liberce 3:1. Domácí tak ve vyprodané Tipsport areně nenavázali na předešlé dvě výhry z kluzišť soupeřů. Na tříbodovém zisku hostů se premiérovými trefami v sezoně podíleli obránci Marek Židlický a Tomáš Kaberle.

Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:1

Hokejisté Komety Brno zdolali Chomutov 3:1 a slavili i v šestém domácím utkání v této sezoně výhru. Brňané měli v extralize devítidenní přestávku, neboť jejich zápasy v Liberci a na Spartě se hrají až v pozdějším termínu. Chomutov po předchozích dvou vítězstvích v prodloužení vyšel bodově naprázdno.

Slavia Praha - PSG Zlín 1:2 po nájezdech

Zlín po třech domácích prohrách za sebou zabral a zvítězil na ledě pražské Slavie 2:1 po samostatných nájezdech. V rozstřelu rozhodl Marek Melenovský. Pražané se museli stejně jako v pátek proti Českým Budějovicím obejít bez zraněného útočníka Romana Červenky, který navíc v příštím týdnu odejde do Lva Praha.

HC Litvínov - Škoda Plzeň 1:2

Hokejisté Plzně vyhráli na ledě Litvínova 2:1 a po šestém vítězství v řadě si upevnili vedení. Lídr tabulky má před druhou Kometou Brno už čtyřbodový náskok. Severočeši naopak prohráli počtvrté za sebou.

HC Pardubice - Oceláři Třinec 5:4

Pardubice zvítězily díky obratu v závěru nad Třincem 5:4 a po čtyřech prohrách v domácím prostředí v úvodu sezony už počtvrté po sobě před vlastním publikem vybojovali výhru. Rozhodující branku vstřelil v 57. minutě Martin Bartek. Oceláři svůj jubilejní 1 000. zápas v nejvyšší soutěži bodovým ziskem neoslavili.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články