Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta zdolala v prvním domácím utkání v Lize mistrů Växjö, v prodloužení rozhodl Kaše

Sparta zdolala v Lize mistrů Växjö 2:1 v prodloužení a oplatila úřadujícímu švédskému šampionovi týden starou porážku 1:2 ze severu Evropy. O druhé výhře svěřenců kouče Josefa Jandače ze tří utkání rozhodl v čase 61:11 útočník David Kaše.

David Kaše se raduje z branky
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

Sparta, která po prohře ve Växjö v neděli vyhrála na ledě TPS Turku 3:2 po samostatných nájezdech, se představila poprvé doma v Tipsport Areně.

Přesně po 15 minutách hry se radovali z vedení hosté, když se prosadil z dorážky Martin Lundberg. Lotyšský brankář Janis Kalninš odolával do času 32:37, kdy doklepl puk u pravé tyče Vladimír Sobotka.

Ve třetím dějství 3312 diváků v holešovické hale branku nevidělo, ale v nastavení se domácí příznivci radovali.

Kašeho přihrávku zblokoval Mikka Koivisto, sparťanský útočník se tak rozhodl akci zakončit individuálně a uspěl.

"Odehráli jsme náročný duel, za vítězství jsme moc rádi. Växjö je těžký soupeř, který hraje velmi urputně. Mají velmi dobře propracovaný systém, jsme rádi, že se nám podařilo se jim vyrovnat v bojovnosti a dotáhnout zápas do vítězného konce," řekl Sobotka.

Vychutnal si atmosféru v hale. "Odehráli jsme velkou bitvu, nikdo nikomu nedaroval nic zadarmo. Máme za sebou skvělý zápas, moc jsme si ho užili. Fanoušci byli úžasní, vytvořili parádní kulisu. Za podporu jsme moc rádi, musíme pokračovat dál," podotkl Sobotka.

Sparta v neděli v 17:00 hostí TPS Turku a zároveň to pro ni bude generálka před startem extraligy, do které vstoupí v úterý 14. září v Pardubicích.

"Čeká nás další těžký soupeř, který hraje svižný hokej. Musíme se pořádně připravit. Věřím, že pokud předvedeme zodpovědný výkon v obraně, máme šanci uspět," dodal Sobotka.

Sparta Praha - Växjö Lakers 2:1 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Sobotka (T. Pavelka, Řepík), 62. D. Kaše (Chlapík, T. Pavelka) - 15. M. Lundberg (Calof, Lycksell). Rozhodčí: Hradil, Kika - Lederer, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 3312.¨

Sestava Sparty: Salák - Jurčina, Moravčík, Mikliš, Němeček, T. Pavelka, Tomáš Dvořák - Řepík, R. Horák, Sobotka - Prymula, D. Kaše, Chlapík - M. Forman, Zikmund, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, Z. Doležal - Konečný. Trenér: Jandač.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články