Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Sparta zatím řeší pouze odchody, o Tonovi a Hlinkovi se teprve rozhodne

Praha – Několik odchodů, zato s žádnou posilou na obzoru. Tak zatím vypadá situace hokejové Sparty po konci extraligové sezony. Již nyní je jisté, že v kádru Pražanů nebudou pokračovat útočníci Ivan Rachůnek, Tomáš Divíšek a zřejmě ani Dominik Simon. Řada dalších v čele s Petrem Tonem nebo Jaroslavem Hlinkou je momentálně bez smlouvy.

Petr Ton
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Zatímco o další služby Ivana Rachůnka a Divíška neměla Sparta zájem, talentovaný juniorský reprezentant Simon odmítl podepsat novou smlouvu a podle všeho je na odchodu.

"Dominik už chtěl ze Sparty odejít před uplynulou sezonou do juniorské soutěže v zámoří, i když měl u nás platnou smlouvu, což musela nakonec řešit i arbitráž mezinárodní federace," uvedl sportovní manažer Patrik Martinec.

Simon podle jeho slov odmítl podepsat novou smlouvu proto, že nebyl spokojený se svojí vytížeností v týmu. "Proběhla řada schůzek, kterých se s hráčem zúčastnili i trenér, sportovní manažer a členové vedení klubu. Máme eminentní zájem, aby u nás zůstal, protože je to náš odchovanec a vidíme v něm budoucnost a perspektivu našeho klubu, ale žádnému hráči nikdy nebudeme písemně garantovat jisté místo v prvních dvou útocích," podotkl Martinec.

Sparta zároveň oznámila, že trojici Tomáš Pöpperle, Jakub Krejčík a Tomáš Rachůnek skončilo v týmu hostování ze Lva Praha. Smlouvy vypršely Tonovi, Hlinkovi, Radku Philippovi, Dominiku Pacovskému (který naopak v sezoně hostoval ve Lvu) a Davidu Kočímu. "O jejich případné další spolupráci se rozhodne v nejbližší době," řekl Martinec.

Nové smlouvy již podepsali Filip Novotný, Karel Pilař, Daniel Přibyl a Miroslav Forman. Pokračovat bude i kapitán Tomáš Rolinek, u nějž Sparta stejně jako v případě Adama Poláška nebo Martina Procházky uplatnila opci. Ze zámoří se vrací junior Dominik Volek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články