Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta vypráskala Kometu a poslala ji do play-out

Praha - Hokejisté Sparty deklasovali v 52. kole extraligy Kometu Brno 6:0, loňský finalista tak bude v play-off chybět. Pražané o výhře definitivně rozhodli ve třetí třetině, ve které se čtyřikrát střelecky prosadili. Sparta skončila v tabulce pátá a ve čtvrtfinále play off se utká s Třincem, Brno čekají duely ve skupině o 11. až 14. místo.

Sparta - Brno
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Kometě se nepovedl už úvod zápasu. Po opatrném "oťukávání" trefil Jaroslav Hlinka ve 4. minutě rameno brankáře Trvaje. O minutu později už Sparta vedla. Ivan Rachůnek na sebe v 5. minutě za brankou natáhl oba obránce a Přibyl před brankou měl po jeho přihrávce spoustu prostoru pro přesné zakončení. V 8. minutě se Kometa v rozmezí půl minuty dopustila dvou faulů a dvojnásobnou přesilovou hru využil Sičák, který Trvaje prostřelil od modré.

Zaskočení Brněnští si v první třetině nevytvořili žádnou větší šanci. Naopak ještě zvýšit mohl ve 13. minutě Pacovský, kterému se ale nepodařilo přehodit Trvajův beton. V úvodu druhé části měla Kometa problémy se vůbec dostat do útočného pásma. Na druhé straně naopak ve 25. minutě trefil Pilař tyčku. Sparta kontrolovala hru a Brno nepustila do hry ani ve čtyřminutovém oslabení po hře vysokou holí Krsteva.

Až v závěru přesilovky střílel těsně nad horní tyčku Petrovický. Ve 39. minutě pak spálil velkou šanci kapitán Čermák, který si neporadil s pukem před odkrytou brankou. Třetí branku přidala Sparta 37 vteřin po začátku třetí třetiny. Pacovský se trefil z vrcholu kruhu ve chvíli, kdy se z trestné lavice vracel brněnský Tomáš Svoboda.

Čtvrtou branku přidal v přesilovce Sparty ve 46. minutě Ton, pro kterého to byla zároveň 250. branka v jejím dresu. Zbytek utkání si Sparta pohlídala, Kometa byla naprosto odevzdaná. Na konečných 6:0 zvýšili v 58. minutě Bahenský a v poslední minutě Jánský.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 6:0 (2:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Přibyl (I. Rachůnek, Philipp), 9. Sičák (J. Hlinka), 41. Pacovský (P. Ton, J. Hlinka), 46. P. Ton (Pilař, Krstev), 58. Bahenský (Forman, D. Kočí), 60. Jánský (Milam). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Charvát, Hejl. Vyloučení: 5:8, navíc Švrček, T. Svoboda, M. Hruška (všichni Brno) všichni 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6666.

Sparta: Pinc - Pilař, Sičák, Hunkes, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Milam, Krstev - Pacovský, J. Hlinka, P. Ton - Hovorka, Broš, S. Treille - Jánský, Přibyl, I. Rachůnek - D. Kočí, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.

Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Švrček, Valach, Malec, M. Hruška - H. Zohorna, L. Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, Holec, Jakub Svoboda - Lušňák, Petrovický, Dlouhý - Němec, Erat, Burian. Trenéři: Venera, Oslizlo Zubíček.

Josef Jandač (Sparta): "Potřebovali jsme odehrát dobré utkání před play off a trošku se rehabilitovat za náš výkon v Pardubicích, protože tam se nám utkání vůbec nepovedlo. První třetina nám vyšla. Důležité bylo, že jsme proměnili přesilovku pět na tři. Ve třetí třetině už soupeř rezignoval, takže skóre je právě takové. Jsme za něj rádi, ale teď už se musíme připravovat na play-off."

Zdeněk Venera (Kometa Brno): "Zápas byl rozhodnutý už v první třetině, kdy jsme první branku dostali po naší nedůslednosti po buly, druhou pak při přesilovce pět na tři po dvou našich naprosto zbytečných faulech. Definitivně se to zlomilo po třetí brance, kdy už na mužstvu bylo vidět, že ve zvrat příliš nevěří. Další góly už byly výsledek naší rezignace. Mužstvu už bylo jasné, že play off letos nebude."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články