Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Sparta vyhrála na ledě Chomutova 5:1, rozhodla ve třetí části

Chomutov - Hokejisté pražské Sparty porazili v 29. kole extraligy Chomutov 5:1 na jeho ledě a úspěšně zvládli i druhý duel proti týmu ze dna tabulky. V úterý vyhráli v Liberci. Sparta rozhodla dlouho vyrovnaný a nepříliš pohledný zápas ve třetí části, kdy v rozmezí 31 sekund vstřelila dvě branky.

Utkání Sparta - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Úvod patřil aktivnějším Pirátům, brankář Neuvirth ale pokusy domácích útočníků spolehlivě likvidoval. Na konci 7. minuty přišla šance Sparty v podobě 77 sekund dlouhé přesilové hry pět na tři. Gólman Řehoř si sice s pokusy Sičáka i Tona poradil, dvě sekundy po návratu prvního potrestaného hráče na led ale Přibyl pohotovou dorážkou zajistil Pražanům vedení.

Chomutovu se podařilo rychle vyrovnat. Na trestné lavici seděl Vallin a Frolíkovu ideální přihrávku zužitkoval Zálešák. Početní výhody hrály důležitou roli i nadále. Domácí měli na přelomu první a druhé části pět přesilovek za sebou, jedenáct sekund hráli i v pěti proti třem. Gól ale vstřelit nedokázali. Neuvirth ani nemusel řešit žádnou extrémně složitou situaci.

V poloprázdné areně se tak často ozýval pískot nespokojených fanoušků. O nápravu se snažil aktivní Lušňák, místo vedoucí branky domácích ale přišel úspěch Sparty, která se prosadila také v početní výhodě. Hřebejkův faul potrestal nejproduktivnější hráč Pražanů Hlinka. O minutu později mohl vyrovnat po přečíslení dva na jednoho Hruška, kličku ale zakončil střelou těsně vedle.

Nepříliš pohledná hra s řadou nepřesných rozehrávek pokračovala. Sparta se snažila hlavně neudělat chybu a nenabídnout Severočechům vyrovnání. To se jí podařilo, navíc v rozmezí 31 sekund ve třetí části dvakrát udeřila a výrazně se přiblížila zisku tří bodů. Řehoře překonali Broš a Tenkrát. Poslední slovo měl Sičák, jenž v samém závěru potrestal pětiminutový faul Zálešáka na Tenkráta.

Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 11. Zálešák (Michael Frolík, D. Hruška) - 9. Přibyl (Gřegořek, Milam), 36. J. Hlinka (Ton, Philipp), 51. Broš (Sekáč, Sičák), 52. Tenkrát (Forman, Bahenský), 60. Sičák (Krstev, J. Hlinka). Rozhodčí: Homola, Wagner - Hejl, Rozlílek. Vyloučení: 7:7, navíc Zálešák (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 3 079.

Chomutov: Řehoř (52. Kostúr) - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Jurčina, Bartejs, Pavlas - D. Hruška, Zálešák, Michael Frolík - Lušňák, Kraft, Hřebejk - Y. Treille, Sikora, Hromas - Důras, Gajovský, M. Procházka - Seman. Trenéři: Antonik a Mikšovic.

Sparta: Neuvirth - Pilař, Sičák, Gřegořek, Milam, Philipp, Vallin, Krstev - Ton, J. Hlinka, Pacovský - Tenkrát, Přibyl, I. Rachůnek - Hovorka, Broš, Sekáč - Jánský, Forman, Bahenský. Trenéři: Jandač a Votruba.

Mikuláš Antonik (Chomutov): "Zápas se lámal ve druhé třetině. My jsme měli několik přesilovek, které jsme neproměnili, a naopak soupeř nám dal gól při našem oslabení na 2:1. Ve třetí třetině jsme poté udělali dvě hloupé chyby v obranném pásmu a soupeř toho dokázal okamžitě využít. Pak už si to Sparta pohlídala, nic nám nedovolila a my jsme neměli sílu s tím něco udělat. Poslední branka již nic neřešila."

Jan Votruba (Sparta): "Utkání se mi hodnotí dobře, protože jsme vyhráli velkým rozdílem. Od začátku bylo vidět, že je to hodně důležitý zápas pro obě strany, protože se hrálo hodně takticky. Trošku tím trpěla hra, hokej. My jsme ale vše podřídili vítězství, přijeli jsme sem urputně bránit, což se nám podařilo. Hráli jsme zodpovědně dozadu, dobře ve středním pásmu a vyšla nám i hra v přesilovkách."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články