Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sparta vládne Praze, Slavia jí opět nedala ani gól

Praha – Hokejisté pražské Sparty ovládli i druhé pražské derby se Slavií v této sezoně. Po říjnové výhře v O2 areně 6:0 vyhrál lídr extraligy ve 24. kole doma před rekordní návštěvou ročníku 13 082 diváků 3:0. Dvě branky vstřelil Petr Ton, gólman Tomáš Pöpperle udržel pošesté v sezoně čisté konto.

Sparta - Slavia
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Utkání, které ve vyprodané Tipsport areně návštěvou překonalo první derby sezony (11 716 fanoušků), předcházel ceremoniál k sedmému ročníku Sparťanské krve. Nedávnému darování krve byl věnován i program během derby. Slavia nastoupila poprvé s posilou z Trenčína Róbertem Petrovickým, který se hned v první minutě dostal do slibné pozice, ale skákající puk netrefil ideálně.

Navrch ale měla Sparta a v páté minutě získala vedení. Při svém prvním pobytu na ledě předvedla čtvrtá formace domácích kombinaci, po které zakončil sám před Furchem Forman. Za Slavii zahrozil v osmé minutě Doležal a následně Krenželok. Na druhé straně mohli zvýšit Ivan Rachůnek a Simon. Slavia také odolala při Kadlecově trestu. Velkou šanci vyrovnat měl v úvodu druhého dějství Růžička, ale nadvakrát Pöpperleho nepřekonal. Následně se Slavia ubránila ve druhém oslabení a před polovinou utkání svou první početní výhodu také nevyužila.

Pak se tlačil do šance Rolinek a k puku se před odkrytou brankou nedostal Hlinka. Na druhé straně zahrozil Vrdlovec a největší šanci měl v 36. minutě Simon, ale u pravé tyče minul. Slavia přišla od 38. minuty o kapitána Kadlece, který byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění, dostal i osobní trest na deset minut a o přestávce byl za nesportovní chování vyloučen do konce zápasu.

V závěrečné části zahrozil nejdříve domácí Pech, Slavia pak hrála dvě přesilovky, ale domácí drželi těsný náskok. Na druhé straně prověřil Furcha Hlinka. Pojistky se dočkala Sparta v 54. minutě, kdy při Skokanově trestu trefil Ton z levého kruhu levý horní roh Furchovy branky. Kanonýr domácích se ještě prosadil 49 sekund před koncem a připsal si svou 17. trefu v sezoně a jubilejní 100. gól Sparty v sezoně. Tým kouče Jandače tak bodoval potřinácté za sebou a z toho dvanáctkrát vyhrál.

HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Forman (T. Rachůnek, Simon), 54. P. Ton (J. Hlinka, Pilař), 60. P. Ton (Rolinek, J. Hlinka). Rozhodčí: Minář, Šír - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:4, navíc Kadlec (Slavia) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 13 082 (vyprodáno).

Sparta: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Švrček, Kubát, Sičák, Philipp, Gřegořek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Štich, Kolařík, Knot, Wharton, Šenkeřík - Bednář, Petrovický, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Krenželok - Stránský, Poletín, Vrdlovec - Micka, Klhůfek, T. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Zdeněk Moták (Sparta): "Byl to urputný boj, souboj o každou píď ledu. K tomu výborná divácká kulisa. Jsme rádi, že rozuzlení souboje bylo pro nás výborné, a je také skvělé, že Tomáš Pöpperle nedostal gól. Hráli jsme velice dobře do obrany."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Domácí zaslouženě vyhráli, protože měli větší disciplínu. Ve třetí třetině jsme tlačili, měli dvě přesilovky, bohužel jsme v nich nevystřelili na branku. Pak jsme udělali hloupý útočný faul a dostali jsme gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články