Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta v úvodu nastoupila na Dynamo. Nakonec mu nasázela čtyři góly

Svěřenci Uweho Kruppa vlétli na Pardubice a už první třetina je nasměrovala k vítězství. Ve čtvrtém kole hokejové extraligy doma Sparta porazila Dynamo 4:1 a připsala si třetí výhru v sezoně. V úvodní části se trefili Buchtele s Košťálkem, na které navázali poté Piskáček a Černoch. Za Pardubice se prosadil pouze Marosz a potvrdilo se, že Východočeši mají jednu jednu z nejhorších ofenziv v soutěži.

Útočník Sparty Jarůšek dotírá na brankáře Kacetla
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

První velkou možnost měl v páté minutě Pech po rychlé kombinaci s Formanem, na Kacetla ale recept nenašel. Zanedlouho Buchtele přidržel puk u postranního hrazení, po chvíli ho nahodil na branku Dynama a ten proplachtil přes clonící hráče až za záda pardubického gólmana.

"Neměl jsem moc variant, co dělat. Čekal jsem, jestli se neotevře obránce nebo nesjede někdo do brány. Všechny možnosti se mi zavřely, tak jsem to zkusil poslat na bránu," popsal svou první trefu v sezoně Jan Buchtele.

Východočeši, kteří při svém dosud jediném venkovním vystoupení zaskočili Liberec a obrali ho o všechny body, působili vcelku neškodně. Vypovídal o tom i poměr střel v první třetině 19:3. Převahu sparťanů ještě promítl i do skóre v 17. minutě obránce Košťálek, když ranou bez přípravy zužitkoval výhodnou přesilovku čtyři na tři a připsal si již třetí trefu v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Pardubice

"Chtěli jsme využít pozitivní energii, kterou jsme získali po vítězství v Plzni, kde se nám podařilo urvat dva body. Aktivitu, pohodu a zdravé sebevědomí se nám povedlo přenést do dnešní první třetiny, kdy jsme dominovali a Pardubice vysoko přestříleli. Byla jen škoda, že jsme dali jen dva góly, neboť už po první třetině mohlo být rozhodnuto," uvedl asistent domácího trenéra Jaroslav Nedvěd.

Hned zkraje druhé třetiny mohl navýšit vedení domácích Forman, hosté mu ale díky velké obětavosti skórovat nedovolili. Poté se během krátké doby vyznamenali oba gólmani: nejprve domácí Machovský vykryl vyrážečkou pokus Čáslavy, na druhé straně Kacetl včas utěsnil místo u pravé tyče po ráně Silla, jenž se dostal k dorážce vlastní střely.

Kacetl měl ve 28. minutě i obrovské štěstí, že Kumstát nedokázal do prázdné branky zamést kotouč, který po střele vypadl za jeho zády. Hra měla vcelku klidný průběh, i proto, že Machovský byl při ojedinělých příležitostech hostů bezchybný. Místo toho našel na konci 35. minuty Jarůšek najetého beka Piskáčka a bylo to 3:0. "Jaroch (Jarůšek) to udělal skvěle za bránou a já měl hodně času na zakončení," ocenil Jan Piskáček.

Jiskru naděje pro Východočechy sice vykřesal ve třetím dějství Marosz, jenže pak se dostal za záda hostujících zadáků Černoch a vrátil Spartě klid i tříbrankový náskok. V 55. minutě sice hosté překonali Machovského podruhé, jejich trefa ale nebyla uznána kvůli úmyslnému kopnutí bruslí.

"Nezachytili jsme jejich tempo a v první třetině jasně dominovali," připustil hostující forvard Rostislav Marosz. "Strašně se nadřeme na gól. Dali jsme na 1:3 a věřili, že nám tam ještě něco spadne, jenže vzápětí jsme dostali čtvrtý gól. To nás strašně sráží dolů," mrzelo Marosze.

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Buchtele (Kudrna, T. Pavelka), 17. Košťálek (Blain, P. Vrána), 35. Piskáček (Jarůšek), 52. Černoch (Kalina, Sill) - 46. Marosz (P. Sýkora). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 8335.

Sestavy:

Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Košťálek, T. Pavelka, Delisle, Piskáček, T. Dvořák - Jarůšek, P. Vrána, Říčka - Černoch, Sill, Smejkal - Forman, Pech, Kumstát - Kudrna, Klimek, Buchtele. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Trončinský, Hrabal, Budík, Čáslava, Holland - Treille, Bubela, T. Svoboda - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Miromanov, Poulíček, Perret - Mandát, Dušek, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Chtěli jsme využít pozitivní energii, kterou jsme získali po vítězství v Plzni, kde se nám podařilo urvat dva body. Aktivitu, pohodu a zdravé sebevědomí se nám povedlo přenést do dnešní první třetiny, kdy jsme dominovali a Pardubice vysoko přestříleli. Byla jen škoda, že jsme dali jen dva góly, neboť už po první třetině mohlo být rozhodnuto. Pak se hra srovnala, Pardubice přidaly, ale my jsme nijak nepanikařili, nechtěli jsme otevřít hru a udělat chyby vzadu. Za stavu 3:0 jsme přestali dělat některé věci na 100 procent, ale čtvrtý gól nás zklidnil."

Miloš Holaň (Pardubice): "I přesto, že jsme se připravovali, že tady bude od domácích hlavně na začátku zápasu obrovský tlak, tak jsme první třetinu absolutně nezvládli. Byli jsme všude pomalejší, Sparta nás jasně přestřílela a jen díky Ondrovi Kacetlovi byl pro nás výsledek za stavu 2:0 ještě docela mírný. Od druhé třetiny se výkon začal pomalu zlepšovat, ale nebyl tam žádný efekt. Když jsme se trošku nadechli gólem ve třetí třetině, uděláme zase individuální chybu. Sparta dnes vyhrála zaslouženě, v zápase dominovala. My jsme byli slabší, s jedním gólem nemůžeme pomýšlet na nějaký dobrý výsledek. Musíme dát hlavy nahoru a začít hrabat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články