Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta v Plzni prohrávala, duel však otočila a vede sérii

Plzeň - Semifinálová série mezi Spartou a Plzní se přesunula na západ Čech a domácí zpočátku zúročili výhodu vlastního ledu. Pražané však ještě v první třetině stihli srovnat a postupně převážili vývoj zápasu na svou stranu. Důležité byly zejména dva slepené góly na konci druhé třetiny, které definitivně rozhodly o výhře hostů. Góly v poslední dvacetiminutovce už jen upravily konečný výsledek na 4:2 pro Spartu, která v sérii vede 2:1. Další zápas sledujte v neděli od 16:30.

Plzeň - Sparta
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Sparta vyhrála na ledě soupeře po dvou čtvrtfinálových úspěších ve Zlíně i potřetí v letošním play-off a celkově venku posedmé v řadě. Čtvrtý duel série hrané na čtyři vítězné zápasy se uskuteční v neděli od 16:45 opět v Plzni. Do sestavy domácích se vrátil útočník Svoboda, naopak chyběl Indiánům po středečním kolapsu ve druhém duelu na Spartě bek Kudroč. Pražané nastoupili bez zadáka Hrbase, ale do útoku se už zařadili Buchtele a Netík. První šanci nedovolil ve druhé minutě domácí bek Kadlec Formanovi, který mu stihl v pádu vypíchnout hokejkou puk.

Na druhé straně prověřil Pöpperleho z pravého kruhu Indrák a nadvakrát zblízka Kubalík. Machovský podržel svůj týmu po přečíslení hostů, které zakončil kapitán Hlinka. Plzeň se ubránila při Kracíkově trestu a do úniku se mohl dostat v oslabení Kratěna, ale plzeňského kapitána stihl zastavit Forman. Ten pak sám zblízka před domácí brankou neuspěl. Pöpperle pokryl možnost Indráka, ale v 10. minutě už se domácí radovali. Pulpán od pravého mantinelu uvolnil na levém kruhu volného Svobodu, který oslavil návrat po dvouzápasové pauze gólem.

Odpovědět mohl nejdříve Pech a ve 14. minutě už bylo vyrovnáno. Po Emingerově nahození zůstal ležet puk u pravého betonu Machovského, který jej marně hledal, a Kudrna nadvakrát doklepl. Plzeň ještě v úvodní části odolala i při Pulpánově trestu a skóre se neměnilo ani po sérii vyloučení v druhém dějství. Sparta nevyužila krátkou přesilovku pěti proti třem a už proti čtyřem Machovský efektně ukryl v lapačce Kumstátův pokus. Západočeši mohli udeřit při Dragounově trestu, ale neuspěli Kubalík, Indrák, Kracík, Jeřábek ani Kratěna.

Pak se dostal do šance Netík a na plzeňské straně zase Jeřábek a Kracík. Sparta se ubránila i při Emingerově trestu a ve 38. minutě udeřila. Po kombinaci Přibyla a Hlinky usměrnil puk za Machovského před brankovištěm nekrytý Buchtele. Za 53 vteřin získal dvoubrankový náskok hostů po průniku a střele Švrčka Forman. Plzeň se dočkala snížení ve 45. minutě, kdy Hrňova přihrávka od levého mantinelu prošla ke Svobodovi, který před brankovištěm zakončil do odkryté branky.

Další možnost měl vzápětí Přikryl. Do dalších šancí ale Sparta soupeře nepouštěla. Až v 57. minutě se po průniku Hrni, který se při něm zranil, dostal k zakončení mezi kruhy Jeřábek, ale jeho rána prodloužení nevynutila. Plzeň sáhla v čase 57:42 k power play a 74 sekund před koncem po Jeřábkově chybné rozehrávce zamířil Přibyl snadno do prázdné branky.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. T. Svoboda (Pulpán), 46. T. Svoboda (Hrňa, Přikryl) - 14. A. Kudrna (Eminger), 38. Buchtele (J. Hlinka, Přibyl), 39. Forman (Švrček), 59. Přibyl. Rozhodčí: Šír, Polák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 8236 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Plzeň: Machovský - Moravčík, Jeřábek, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán, od 41. navíc M. Špaček - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Lev, Johnson - Hrňa, Přikryl, T. Svoboda - Hollweg, Pitule, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka, Švrček, J. Mikuš - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, Hlaváč - Hamilton, A. Kudrna, Sabolič. Trenéři: Jandač a Moták.

Michal Straka (Plzeň): "Nezačali jsme dobře. V první třetině jsme měli několik střídání, kdy jsme tam propadli, ale naštěstí z toho góly nebyly a ta třetina skončila 1:1. Ve druhé jsme byli ze začátku vylučovaní. Klíčové bylo, že jsme uhráli to oslabení tří proti pěti. Pak se zápas zlomil, když jsme v naší přesilovce nedali velké šance na 2:1 a v závěru jsme inkasovali dva góly, které rozhodly. V závěrečné třetině jsme stáhli hru na tři pětky, ale bohužel se nám to už nepovedlo dotáhnout. Hrňa měl v šatně už berle a uvidíme, jak na tom bude, ale vidím to na zítra asi špatně."

Josef Jandač (Sparta): "Viděli jsme zase vyrovnané utkání. Je to urputný boj, jak se asi předpokládalo. My jsme dali na konci druhé třetiny dva góly, které byly klíčové. Třetí třetinu jsme víceméně ubránili slušně, ale vždycky se nevyvarujete nějaké chyby, která přišla na konci. Ani nevím, jestli to brankář chytil nebo to šlo vedle, ale byla to velká šance na vyrovnání. Vyhráli jsme o prsa. Jsme samozřejmě rádi za vítězství, ale Plzeň hraje výborně a zítra nás čeká zase peklo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články