Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta v nájezdech zdolala Vítkovice a je v semifinále

Praha - Hokejisté pražské Sparty porazili v pátém čtvrtfinále play-off extraligy Vítkovice 2:1 po samostatných nájezdech a postoupili poprvé od roku 2009 do semifinále. Vítěz základní části ovládl sérii 4:1 na zápasy. Duel rozhodl Lukáš Pech.

Sparta- Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání. Již ve třetí minutě otevřel skóre při signalizované přesilové hře Přibyl, který byl na konci přesné kombinace čtvrté formace Sparty. Hned vzápětí mohl přidat další gól Ton, jeho dorážku však Šindelář stihl vyrazit. Pražané duelu dlouho dominovali, další branku ale nepřidali a Vítkovice postupně srovnaly s domácími krok. Při Pilařově vyloučení ale potvrdil svou připravenost Pöpperle.

Sparta hrozila hned několikrát v rychlých přečísleních, ale při zakončení jí chyběl klid. Oba celky nevyužily několik přesilových her, skóre se měnilo až ve 33. minutě, kdy Pöpperleho překvapila spíše symbolická střela Kudělky ze středního pásma. Na konci druhé třetiny mohl vrátit Pražany do vedení na konci oslabení Klimek, přečíslení tři na jednoho ale zakončil nepřesnou přihrávkou.

Horší pro Spartu ale bylo, že do třetí dvacetiminutovky nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce Tona. I tak se domácí snažili získat vedení zpět na svou stranu, naráželi však na pozorného Šindeláře. Řada střel šla navíc mimo branku soupeře. Když se neujaly šance Hlinky nebo Simona v závěru normální hrací doby, muselo se prodlužovat.

V nastaveném čase byla zřetelná převaha Sparty, rozhodující gól, který by ji poslal do další části soutěže, se jí ale vstřelit nedařilo. Hosté čekali na svoji šanci, která přišla v 78. minutě. Vandas ale svůj nájezd neproměnil. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl Pech, který tak posunul Spartu do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Vítkovice

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Piskáček, Pilař), rozhodující sam. nájezd Pech - 33. Kudělka (Sloboda). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 10 070. Konečný stav série: 4:1.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Vítkovice: Šindelář - Dudáš, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Kolouch, E. Němec - J. Káňa I, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Josef Jandač (Sparta): "Byla to vyrovnaná série, narazili jsme na silného protivníka. Všechny zápasy byly o jednom gólu, výsledky tomu napovídaly. Byli jsme si vědomi, že Vítkovice byly nejúspěšnější mužstvo venku, dvakrát nás tady porazily (v základní části) a hrály skvěle. Zápasy jsme naklopili na naši stranu zejména díky nasazení, vůli a bojovnosti. V předešlých letech jsme čtvrtfinálovou bariéru neprolomili, takže jsme rádi, že se nám to konečně podařilo. Petr Ton měl virózu, nastoupil s tím, ale pak už to nešlo. Tak odstoupil."

Peter Oremus (Vítkovice): "Odehráli jsme dobré zápasy kromě jednoho. Ve druhém domácím byla Sparta lepší. I proto mě mrzí, že jsme vyhráli jen jeden a Sparta čtyři. Tím pádem je její postup zasloužený a já jí k tomu gratuluji."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy