Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta v extralize nemá malých cílů

Praha - Místo Pöpperleho Schwarz, v útoku Hlinka a Bahenský. Zřejmě největší změny v kádru Sparty, kterých ale před letošním startem extraligy zase není tolik. V obraně tak nadále zůstává Kočí nebo Američan Milam, v útoku bratři Treilleové, Tenkrát, Ton nebo Lapšanský. Již z letmého pohledu do soupisky musí být jasné, že cíle Sparty budou opět jen ty nejvyšší.

Příchody a odchody

V porovnání s ostatními extraligovými týmy Sparta po sezoně nepřišla o velké množství hráčů základního kádru, neznamená to ale, že by ztráty nebyly citelné. Největším odběratelem se stal "holešovický kolega" – Lev Praha. K nováčkovi KHL odešel dlouholetý sparťanský brankář Tomáš Pöpperle, slovenský obránce Michal Sersen a útočník Tomáš Rachůnek. K jinému městskému rivalovi zamířil obránce Jiří Kučný, v následující sezoně si zahraje za Slavii.

Ale Sparta se činila i v poli příchodů. Po bok Richarda Žemličky se postavil nový asistent trenéra Jan Votruba, který už mohl sledovat hlavní příchody do klubu. Například návrat útočníka Jaroslava Hlinky, kterého doplnil Zdeněk Bahenský. Po odchodu Pöpperleho museli Pražané řešit i brankářský post, novým strážcem branky se stal Marek Schwarz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta před sezonou

V přípravě střídavě oblačno

V přípravě si Sparta naložila solidní porci čtrnácti zápasů, z toho osm v rámci European Trophy. Sparťanská příprava byla zejména nevyrovnaná. Pražané sice dokázali dvakrát porazit úřadujícího mistra z Pardubic, solidní šňůru zažili v ET v půli srpna. Na druhou stranu podlehli prvoligovým Litoměřicím, Mladé Boleslavi a s extraligovým nováčkem z Chomutova prožili úděsný dvojboj s výsledným skóre 1:10 (0:7, 1:3).

"Příprava se hodnotí velmi těžko. Lišilo se to zápas od zápasu. Dobré výkony se střídaly s těmi horšími, přesto si myslím, že kvalitu mít budeme. Samozřejmě, musíme chytit vlnu už na začátku soutěže, abychom se nedostali do nějaké křeče," řekl pro klubový web www.hcsparta.cz nadějný brankář Vojtěch Sedláček, který by měl v letošní sezoně krýt záda Marku Schwarzovi.

Pohled experta Jiřího Lípy:

Spíš mám obavu, aby proklamovaná spolupráce se spolubydlícím nebyla jednosměrná a Lev nepokračoval s odchytem v sousední kabině. Zajímavý bude i souboj o diváka, výhodou pak čistší led.

Loni čtvrtfinále, kam se Sparta dostane letos?

V loňském roce Sparta ovládla základní část a fanoušci se těšili na napínavé play-off. Pikantní bylo hned čtvrtfinále, v tom Sparta potkala brněnskou Kometu a bylo znát, že celá série bude vyhecovanější, než je obvyklé. A opravdu, rozjetá Kometa vyhrála hned první utkání série, druhý domácí zápas však Pražané zvládli a přidali vysokou výhru v Brně. Zdálo se, že se karta obrací, ovšem Kometa se opět rozjasnila, vyhrála tři duely za sebou a postoupila do semifinále. Pro Spartu sezona skončila.

V té nadcházející není pro Pražany žádný cíl vysoký, Sparta tradičně pomýšlí na nejvyšší příčky, navíc by ráda napravila loňský závěr. Sezonu začíná v pátek 14. 9. doma, kde přivítá Karlovy Vary. První pražské derby bude hostit O2 arena 4. října, nováček z Chomutova se pak v hlavním městě představí poprvé předposlední říjnový den.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články