Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Sparta uspěla ve Färjestadu a vede svou skupinu Ligy mistrů

Praha – Hokejisté pražské Sparty zakončili skupinovou fázi Ligy mistrů vítězstvím na ledě švédského Färjestadu 3:2 po prodloužení a předskočili svého soka v čele skupiny O. Nedařilo se naopak Znojmu a Pardubicím. Jihomoravané podlehli švýcarskému Fribourgu 1:3, pardubické Dynamo utrpělo debakl 0:6 v německém Wolfsburgu. 

Radující se hokejisté Sparty
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Pražský celek se představil v Karlstadu už bez kouče Jiřího Kalouse, který si na srazu před Světovým pohárem začal plnit povinnosti asistenta trenéra české reprezentace Josefa Jandače. Do vedení šli ve 26. minutě domácí, když využili hrubou chybu gólmana Pöpperleho, který rozehrál za brankou puk přímo na hůl Perssonovi a po jeho přihrávce zakončil do prázdné branky Nilsson.

Sparta vyrovnala ve 37. minutě. Kombinaci Netíka s Pechem zakončil Vrána. Ve 48. minutě otočil stav během přesilové hry Černoch, ale domácí si dvaačtyřicet vteřin před koncem třetí třetiny díky Stapletonovi vynutili prodloužení. V něm po 59 sekundách rozhodl Pech. I přes výhru se ale Sparta udrží na prvním místě jen v případě, že Färjestad nebude v sobotu bodovat s Krakovem. Pražané doma totiž se švédským celkem prohráli 1:2.

Znojmo ani na třetí pokus nebodovalo

Znojmo po prohrách doma s Mnichovem a na ledě Fribourgu ani napotřetí nebodovalo. Fribourg dostal do vedení ve 14. minutě při hře čtyř proti čtyřem střelou z mezikruží Sprunger, jemuž nabil Bykov.

Švýcarský celek před polovinou závěrečného dějství po kombinaci v přesilovce pěti proti třem zvýšil díky Romanu Červenkovi, který byl v sobotu dodatečně nominován na Světový pohár. K české reprezentaci se však připojí až za týden.

Znojmo sice ještě vykřesalo naději na bodový zisk v 58. minutě díky trefě nizozemského útočníka Bruijstena, při power play Orlů nicméně tři vteřiny před koncem stanovil konečné skóre střelou do prázdné branky Pouliot.

Pardubice dostaly "kanára"

Pardubice sice do soutěže vstoupily domácí výhrou nad obhájcem triumfu v Lize mistrů Frölundou 3:2 po samostatných nájezdech, ale prohry v odvetě ve Švédsku 2:5 a 0:6 ve Wolfsburgu jim situaci v boji o play-off komplikují. Dynamo musí ve středu doma Wolfsburg porazit a spoléhat na pomoc Frölundy.

Wolfsburg se dostal do vedení v polovině úvodní třetiny díky Haskinsovi, v úvodu druhého dějství udeřili Furchner a Sharow a ve 34. minutě inkasoval gólman Růžička počtvrté po zakončení Aubina. Během závěrečné dvacetiminutovky si připsal druhou trefu v utkání Furchner a výsledek následně dovršil Mulock.

Výsledky základních skupin hokejové Ligy mistrů

Skupina A:

EHC Wolfsburg Grizzly Adams - HC Dynamo Pardubice 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Haskins (Furchner, Foucalt), 22. Furchner (Dehner, Haskins), 26. Sharow (Pfohl, Mulock), 34. Aubin (Voakes), 42. Furchner (Brent, Likens), 47. Mulock (Riefers, Likens). Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Brüggemann - Merten, Müller (oba Něm.). Vyloučení: 1:6, navíc Sharrow (Wolfsburg) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 1965.

Skupina F:

Orli Znojmo - Fribourg-Gottéron 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 58. Bruijsten (Číp) - 14. Sprunger (Bykov), 49. Červenka (Rathgeb), 60. Pouliot (Ritola). Rozhodčí: Novák (SR), Čech - Reich, Skopal (všichni ČR). Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 2547.

Skupina O:

Färjestad BK - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Nilsson (Persson), 60. Stapleton - 37. P. Vrána (Pech, Netík), 48. Černoch (Klimek), 61. Pech (Forman). Rozhodčí: Lindqvist (Fin.), Sjöberg - Löfgren, Persson (všichni Švéd.). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3758.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články