Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta uspěla v derby po pěti porážkách, Slavii porazila 4:1

Praha - Hokejisté Sparty se po pěti porážkách za sebou dočkali ve sledovaném pražském derby úspěchu, když zdolali Slavii 4:1. Před druhou nejvyšší návštěvou sezony 11 594 diváků rozhodli předehrávku 43. kola svými góly ve třetí části Petr Ton, David Výborný a Jakub Langhammer. Sparta městského rivala pokořila poprvé od 21. října 2008. Tým trenérů Davida Volka a Miloše Holaně si upevnil šesté místo, Slavia zůstala jedenáctá.

Úvodní dějství nabídlo minimum šancí. Sparťan Kratěna vyzkoušel ve třetí minutě Slipčenka, pak se domácí bez potíží ubránili při Hromasově trestu a v šesté minutě projel slávistickou obranou Broš, ale na lepší zakončení už neměl čas. Sparťané při Slobodově trestu také nic nevytěžili a Slipčenka ohrozil jen Kratěna. 

Slavia nebezpečná dlouho nebyla, jen v deváté minutě pálil z levého kruhu Tomica. V 11. minutě se radovali z vedení sparťané, když první střelu Koreise Slipčenko vyrazil, ale sparťanský útočník dostal prostor k dorážce a překonal rozhozeného gólmana. Vzápětí byl blízko druhému gólu Podlešák, ale s dorážkou neuspěl.

Růžička zamíchal útoky

Slávistický kouč Vladimír Růžička do druhé části zamíchal složením útoků a jeho svěřenci Spartu sevřeli v jejím obranném pásmu. Kůrkův pokus ještě domácí zblokovali, neujala se ani Beránkova dorážka a Holcova střela. K brance vedla až obnovená spolupráce Kůrky s Červenkou. Nejproduktivnější hráč extraligy se po Kůrkově přihrávce ocitl sám před brankou a přehodil padajícího Přikryla. 

Sparta mohla odpovědět v 32. minutě, kdy zahrozila vůbec poprvé ve druhé části a hned dvakrát. Nejdříve pálil z voleje Netík, ale Slipčenko se včas přesunul. Vzápětí ujel do sóla Kratěna, ale ležícího slávistického gólmana nepřehodil. V 37. minutě po odpískaném faulu Vondrky vystřelil po přerušení Červenka a následovala strkanice, ale k žádné větší potyčce nedošlo.

Slavie se snažila o korekci stavu, ale marně

Úvod závěrečné třetiny vyšel Spartě. Po 82 vteřinách přihrál zpoza branky Výborný Tonovi a domácí kanonýr se s 27 trefami opět vyrovnal Červenkovi v čele tabulky střelců. Vzápětí vypálil tvrdě Kratěna. V 45. minutě ještě zachránil Slavii Holec, který sebral puk před osamoceným Netíkem, ale záhy se po Slipčenkově zaváhání trefil Výborný. Sudí si situaci ještě prověřili u videa. 

Snaha Slavie o zkorigování stavu byla marná. Naopak v 54. minutě byl blízko gólu Ton, ale Slipčenko mu zabránil ve vstupu do Klubu hokejových střelců a na 250. trefu v nejvyšší soutěži a české reprezentaci si musí sparťanský střelce ještě počkat. O chvíli později se poprali Podlešák s Kůrkou a s tresty do konce utkání zamířili předčasně do šaten. Za pár vteřin odtrhli Koreise s Campbellem sudí dříve, než se stihli bít. V 58. minutě zpečetil výhru Sparty Langhammer.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články