Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Sparta udržela proti trápícím se Vítkovicím vedení v tabulce, dvěma góly přispěl Říčka

Sparta porazila Vítkovice 5:3, o pátou výhru Pražanů za sebou se dvěma góly postaral Robert Říčka. Sparťané vedou tabulku o tři body před Libercem, který sehrál o čtyři zápasy méně. Vítkovice prohrály pátý z posledních šesti zápasů a jsou dvanácté.

Radost hokejistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Pro diváka zajímavý zápas, pro nás trenéry stresující. Za nás se šťastným koncem. Určitě si k tomu něco řekneme, protože náš výkon celých 60 minut nebyl ono. Byly části, kdy jsme hráli dobře a naopak kdy nás soupeř přehrával," řekl asistent sparťanského trenéra Jaroslav Nedvěd.

Kvůli menšímu zranění z tréninku se domácí museli obejít bez útočníka Růžičky. "Měl zablokovaná záda. Myslím si, že v neděli (proti Kladnu) nastoupí," uvedl Nedvěd. Stý extraligový start v dresu Sparty si připsal dvacetiletý útočník Rousek.

Hosté byli v první třetině aktivnější. Obránce Trška brankáře Machovského zblízka nepřekonal, ale v 15. minutě šel ostravský celek do vedení.

Roman vyhraným vhazováním přihrál za sebe na Bukartske a lotyšský útočník, který část minulé sezony strávil ve Spartě, se trefil k tyči.

"Po první třetině byl v kabině obrovský vítr, až jsme to někteří nečekali. Padlo to na úrodnou půdu," prohlásil Říčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Vítkovice

Na začátku druhé třetiny se proti Stránského střele vyznamenal lapačkou Machovský. Sparta srovnala v 31. minutě. Pech v obranném pásmu Vítkovic obral o puk Krenželoka a Svobodu nepřekonal, uspěl však Říčka.

V 36. minutě hosté Spartě znovu odskočili. Domácímu bekovi Košťálkovi utekl v rohu puk a Indrák ho před branku posunul na zakončujícího Stránského.

Jenže Pražané do konce prostřední části dvěma zásahy během 124 sekund otočili skóre. Nejprve kapitán Řepík zakončil samostatný únik a poté se v přesilové hře střelou z kruhu opět prosadil Říčka.

V polovině třetí třetiny se ve svém 14. extraligovém startu premiérově prosadil osmnáctiletý útočník Vitouch, který se dostal před Krenželoka, najel si před branku a zakončil. Jeho trefa se ukázala jako vítězná.

Na druhé straně vzápětí snížil v signalizované výhodě Roman. Konečný výsledek stanovil gólem do prázdné branky při power-play hostů Košťálek, s 12 góly nejlepší střelec mezi obránci. Sparta zdolala Vítkovice ve čtvrtém z posledních pěti duelů.

"Náš tým bojoval, dřel. Vůbec to nevypadalo, že bojuje tým z prvního místa tabulky proti týmu, který je na spodku. Věřili jsme, že můžeme vyhrát a i průběh zápasu ukázal, že by to tak mohlo být. V podstatě tři asistence u branek soupeře znemožnily to, abychom nějaký bod získali. Domácí takhle získali tři body," řekl vítkovický kouč Mojmír Trličík. Jeho svěřenci mají čtyřbodový náskok na poslední Pardubice a navíc zápas k dobru.

Sparta Praha - HC Vítkovice 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 31. Říčka (Forman, Pech), 38. Řepík (Blain), 40. Říčka (Forman, Kudrna), 50. Vitouch (Košťálek, Dvořáček), 59. Košťálek - 15. Bukarts (Roman), 36. Š. Stránský (Indrák), 51. Indrák (Roman, Trška). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Hlavatý, Špringl. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 7064.

Sparta: Machovský - Kalina, Blain, Jurčina, Piskáček, T. Dvořák, Košťálek, Poizl - Řepík, Tomášek, Smejkal - Pšenička, Rousek, Kudrna - Forman, Pech, Říčka - Dvořáček, Sukeľ, Vitouch. Trenér: Krupp.

Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Výtisk, D. Krenželok, Štencel, R. Černý, Kvasnička, L. Kovář - Lakatoš, Roman, Bukarts - Indrák, Š. Stránský, Schleiss - Mallet, Veselý, Dej - Razgals, Werbik, T. Kubalík. Trenér: Trličík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články