Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta stojí o bitkaře Kočího

Praha - David Kočí, velký hokejový bojovník, se vrátil do České republiky. A zamířil rovnou do Sparty. Mateřský klub ho přijal na zkoušku, vždyť mohutný obránce by se Pražanům do koncepce hodil. Jestli se předvede v dobrém světle, mohl by v Holešovicích setrvat delší dobu. Fanoušci by se ho mohli dočkat už příští úterý v derby se Slavií.

David Kočí
zdroj: Isifa/EPA autor: Craig Lassig

Mohutný bek nastupoval poslední tři roky v NHL poměrně pravidelně, nyní se však chce prosadit do Sparty. "Bude s námi týden a uvidíme. My bychom potřebovali vyřešit problémy v obraně a defenzivní bek by se nám hodil. Ale je to i o penězích a zatím nevíme, jaké má David představy," řekl Sportu trenér a sportovní manažer Josef Jandač.

Do karet by mu mohlo hrát to, že Kočí by se vracel do známého prostředí, ze kterého vzešel a má chuť za Spartu hrát. "Vyrůstal jsem tady a za těch deset let se toho moc nezměnilo. Ani to hřiště není tak velké," pochvaloval si rozměry hrací plochy a fakt, že česká kluziště jsou rozměrově od kanadskoamerických většinou odlišná. "V NHL jsem normálně nastupoval v pozici obránce, bitky jsem musel provádět, protože jsem velký. Strach z toho nemám," prohlásil po prvním tréninku se Spartou.

Kočí by se nicméně nebránil ani angažmá v jiném evropském klubu. Ovšem nechce sklouznout do role prvoplánového bijce. "Mlátit někde gólmana za peníze, to bych nešel. Ale jinak jsem otevřený všem jednáním," reagoval v jasné paralele k týmu Viťazu Čechov z KHL, který je složen téměř výhradně z bijců s podivnou motivací hrát hokej. A po přípravě si celkem věří. "Mám za sebou skvělé léto, fyzicky se cítím naprosto v pohodě. A nejsem jenom rváč," dodává Kočí.

Zdroj
Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články