Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta srovnala krok, sérii s Brnem rozhodne 7. zápas

Brno - Hokejisté Sparty si vynutili rozhodující sedmý zápas semifinále, když porazili Brno 5:2. O utkání rozhodla první třetina, ve které domácí zcela propadli a obdrželi čtyři branky. Pražané přidali pátý gól ve druhé dvacetiminutovce, Brňané pouze korigovali. Zlín si tak bude muset na finálového soupeře počkat do pondělí, kdy se v holešovické hale rozhodne.

Brno - Sparta
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Trenéři Sparty opět pozměnili složení prvního útoku, kde vedle zkušených lídrů ofenzivy Tona s Hlinkou nastoupil Klimek, po Rolinkovi s Buchtelem již třetí hráč během této série. Už v šesté minutě posadil hosty na koně čtvrtý útok, když se zblízka prosadil Divíšek. O necelé dvě minuty později zvýšil Forman. Nejprve dorážel do tyče, hra dále plynula a Forman dostal při dorážce druhou možnost, již využil. Uběhlo jen 76 vteřin a brněnský gólman Čiliak lovil kotouč ze sítě potřetí, když ho překonal Hlinka.

Kouč Kýhos sáhl k oddechovému času, u něhož byl rozlícený doruda a měl svým svěřencům hodně co říci. Příliš to ale nepomohlo, protože následné vyloučení Millera potrestal opět Hlinka a vyhnal z brankoviště Čiliaka, kterého nahradil Trvaj. V početní výhodě si pak zahrála i Kometa, Zohorna však Pöpperleho neprostřelil. Zkraje druhé části si zahráli Jihomoravané další přesilovku, ovšem bez efektu. Ve 24. minutě minul Klimek před odkrytou brankou a vzápětí pálil mimo z mezikruží Sičák.

Na druhé straně se po Kubošově bombě vyznamenal Pöpperle, který zasáhl i proti dorážejícímu Pivkovi. Krátce po polovině zápasu mířil Rolinek bez přípravy pouze do připravené Trvajovy lapačky, třetí útočná formace Sparty se pak dostala do přečíslení tři na jednoho, ale koncovku nezvládla. V 39. minutě připravil Trvaje o neprůstřelnost Přibyl. Už po 31 vteřinách třetího dějství dopřál většině vyprodaného hlediště alespoň malou radost Kempný, jehož nahození od modré čáry při signalizované početní výhodě prošlo skrze clonící hráče a skončilo za Pöpperleho zády.

Pěknou akcí se poté blýskl Čermák, jehož skrytou ránu vytěsnil Pöpperle na tyč. Další možnost domácích měl v oslabení Pivko, ale nedal. Sparta toto varování nevzala vážně a záhy za to ve stejné početní výhodě pykala. Ve 49. minutě chyboval Polášek, jenž "namazal" Tomáši Svobodovi, ten si se sparťanským bekem pohrál a zavěsil. Kometa měla možnost zápas výrazně zdramatizovat, přes dobře sehranou přesilovku se však stav 2:5 nezměnil. Více už sparťané domácím nedovolili.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:5 (0:4, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 41. Kempný (T. Svoboda), 49. T. Svoboda - 6. Divíšek (I. Rachůnek, Simon), 8. Forman (Polášek, Sičák), 9. J. Hlinka (P. Ton), 13. J. Hlinka (P. Ton, Krejčík), 39. Přibyl (Buchtele). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 200 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Brno: Čiliak (13. Trvaj) - Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, Miller, Žižka, od 21. navíc Dujsík - Š. Novotný, Čermák, Jakub Svoboda - T. Svoboda, J. Hruška, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - H. Zohorna, Raška, Pivko - od 21. navíc P. Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Sparta: Pöpperle - Piskáček, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Klimek - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Přibyl, Buchtele - Simon, Divíšek, I. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Karel Beran (Brno): "Do zápasu jsme vstoupili hrozně rozpačitě, Spartě jsme ty góly de facto dali. Je to těžké, hrát za takového stavu proti Spartě. Dvakrát jsme prohrávali 0:2, dnes ten stav 0:4 byl už opravdu dost. I když jsme se snažili o nějaký zvrat a měli ve druhé třetině nějakou šanci, tu jsme bohužel nedali a dostali jsme pátý gól. Výsledek tím byl rozhodnutý."

Zdeněk Moták (Sparta): "Do zápasu jsme velice dobře vstoupili a vlastně celou první třetinu jsme hráli velice dobře. Výsledkem bylo vedení 4:0, které jsme ve druhé třetině ještě navýšili a za stavu 5:0 už bylo po zápase. Jsme velice spokojení a rádi, že jsme to zvládli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články