Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparta si výhrou nad Chomutovem zajistila v Tipsport Cupu postup

Praha - Hokejisté pražské Sparty zvítězili i ve svém třetím utkání v základní skupině A. Tentokráte porazili Chomutov 3:2. Díky dnešní výhře se v tabulce dostali před dosud vedoucí České Budějovice a zajistili si tak s předstihem postup do dalších bojů. Výhra 3:1 nad Brnem vynesla hokejisty Vítkovic do čela skupiny D letního Tipsport Cupu. Domácí si nad obhájcem loňského prvenství vytvořili ve druhé části těsný náskok, který osm minut před koncem gólem ve vlastním oslabení pojistil Marek Kvapil.

Vítkovice měly po většinu utkání s Kometou více ze hry. Jurečka v prvním dějství trefil horní tyčku, ale góly padaly až ve druhé třetině. Domácí dvakrát rozebrali brněnskou obranu v přečíslení, která v obou případech zakončil přesnými trefami Hruška. Zápas dokázal zdramatizovat Vorel, ale v 52. minutě vítězství Ostravanů zpečetil Kvapil, který v oslabení nachytal Trvaje chytrým švihem zpoza obránce.

V dalším duelu skupiny D Třinec porazil Znojmo vysoko 6:0. Již ve čtvrté minutě otevřel skóre Steber, ale Filo ve druhé třetině vyrovnal. Prestižní souboj však nakonec rozhodl pro hosty Kanko, když úspěšnou dorážkou využil přesilovku jen devět vteřin před jejím skončením.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Vítkovice - Kometa Brno

Hokejisté pražské Slavie podlehli ve svém třetím zápase poháru překvapivě prvoligové Jihlavě 2:4 a nevyužili tak možnosti přeskočit Pardubice na první příčce základní skupiny C. Slavia nastoupila v Edenu bez několika hlavních opor. Po bezgólové úvodní třetině se v krátkém sledu trefili hostující Hodek a Fiedler, ale Vondrka s Mickou skóre ještě do druhé přestávky srovnali. V 50. minutě však trefil vítězný gól Hanzal a při závěrečné power play Pražanů pečetil výsledek 14 vteřin před koncem svou druhou trefou Hodek.

Hokejisté Mladé Boleslavi nebyli úspěšní ani ve třetím pohárovém utkání a podlehli Karlovým Varům 4:6. Zatímco Středočeši nemají na kontě ani bod, poslední extraligový mistr nasbíral šest bodů a je na čele základní skupiny B společně s Ústím nad Labem.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články