Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta si v Lize mistrů pohrála s Krakovem, Netík zaznamenal hattrick

Krakov - Sparťanští hokejisté při vstupu do nového ročníku Ligy mistrů přehráli soupeře z Krakova a zvítězili na jeho ledě jasně 7:2. Hattrickem se z kádru Pražanů blýskl útočník Tomáš Netík. Pro polského mistra, který vede český trenér Rudolf Roháček, to bylo premiérové vystoupení v evropské soutěži. Sparta narazí v dalším utkání doma na švédský Färjestad.

Radující se hokejisté Sparty
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Úřadující český vicemistr proti Krakovu, jehož barvy hájí také český obránce Michael Kolarz a útočník Petr Šinágl, získal vedení v polovině úvodního dějství. Při Dutkově vyloučení se prosadil po Pechově přihrávce zblízka Klimek.

Ve 24. minutě zvýšil náskok Pražanů po Klimkově přihrávce slovenský obránce Gernát. Za 58 vteřin sice zkorigoval stav po přečíslení Drzewiecki, ale v 27. minutě vrátil Spartě dvoubrankový náskok při hře čtyř proti čtyřem zadák Kalina a ještě před polovinou utkání přidal další gól favorita střelou z levého kruhu Netík.

Za domácí sice skóroval v závěru druhé části slovenský útočník Jenčík, ale v závěrečném dějství Sparta zvýraznila vítězství. V 49. minutě se prosadil slovenský zadák Čajkovský a pak se trefil ve vlastním oslabení Netík, jenž ještě stihl dovršit hattrick.

Cracovia Krakov - HC Sparta Praha 2:7 (0:1, 2:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 24. Drzewiecki (Jenčík, Slabon), 38. Jenčík (Slabon, Kapica) - 10. Klimek (Pech, Ihnacak), 24. Gernát (Klimek), 27. Kalina (Uher), 29. Netík (Mikuš), 49. Čajkovský (Klimek, P. Vrána), 56. Netík (Uher), 58. Netík (Pech, Uher). Rozhodčí: Toppel (Dán.), Meszynski - Hylinski, Smura (všichni Pol.). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7124.

Sestava Sparty: Pöpperle - Čajkovský, Piskáček, Kalina, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Eminger, Gernát - Ihnacak, P. Vrána, Klimek - Netík, J. Hlinka, Uher - A. Kudrna, Pech, Kumstát - Černoch, Cingel, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články