Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta se výhrou nad Olomoucí znovu přiblížila k druhému Třinci

Praha - Hokejisté Sparty zůstávají čtyři kola před koncem základní části ve hře o druhé místo. Pražané porazili v dohrávce 18. kola Olomouc 3:1, potřetí za sebou si připsali plný bodový zisk a na Třinec ztrácejí už jen tři body. Hanáci, kteří v Praze drželi vyrovnaný stav 1:1 do poloviny zápasu, naopak ztratili třetí z posledních čtyř vystoupení a na desátou příčku mají nadále čtyřbodové manko.

Utkání Sparta - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Při disciplinárním trestu Pöpperleho nastoupil do brankoviště domácích Novotný, jemuž dnes kryl záda teprve sedmnáctiletý Wolf. Sparťané nevyužili brzkou přesilovku a po jejím skončení se právě Novotný vyznamenal při Holcově příležitosti.

V 10. minutě vybojoval kotouč za brankou hostů Pech, našel Kumstáta a ten otevřel skóre. Hosté však 45 vteřin před první přestávkou kontrovali, když na konci Rašnerovy parádní individuální akce nekompromisně vypálil Skladaný a vyrovnal. Pražané tak inkasovali po 142 minutách a devíti sekundách.

"Říkali jsme si po první třetině, že nám tam často jezdili do brejku a sami na bránu. Měli jsme to tam hodně otevřené. Něco jsme si k tomu řekli a myslím, že se to pak i hodně zlepšilo," uvedl domácí bek Jan Švrček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Olomouc

Druhá třetina už se odehrávala v režii Sparty. Klimkovi ve 24. minutě sebral radost výborným zákrokem Konrád. Následovala početní výhoda domácích, v níž se Buchtele za cenu pádu snažil udržet kotouč v útočném pásmu, ale místo toho ho ideálně posunul do jízdy Lašovi, ten však Novotného nepřekonal.

V 31. minutě vyslal Cingel do úniku Kudrnu, jenž v koncovce zvolil rychlou střelu na lapačku a Sparta vedla 2:1. Sám Cingel měl tutovku při dorážce do odkryté branky o chvilku později, ale Konrád se stihl bleskově přesunout.

Vzápětí pokryl i Vránův bekhend, avšak na Švrčkův pokus od modré čáry z 37. minuty už při zakrytém výhledu nestačil zareagovat. "Vůbec jsem to neviděl. Poslal jsem to jen před bránu a Lukáš Cingel tam perfektně zastínil gólmanovi, který vůbec neviděl. Se štěstím to tam propadlo," popsal svou důležitou trefu Švrček.

Razítko na výhru favorita mohl dát v 46. minutě Pech, který během přesilové hry svého celku ujel obraně Hanáků, ale Konráda nedokázal překonat ani na dva pokusy.

Výborně chytající olomoucký brankář si pak vedl stejně bezchybně i při velkých možnostech Buchteleho a tečujícího Řepíka. V 58. minutě orazítkoval horní tyč Vrána, což však rozklíčoval až sudí u videa.

Sparta Praha - HC Olomouc 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kumstát (Pech), 31. A. Kudrna (Cingel), 37. Švrček (Uher, A. Kudrna) - 20. Skladaný (Rašner, J. Galvas). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 4579.

Sparta: F. Novotný - Gernát, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Eminger, Nedomlel - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Klimek, Smejkal, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Fořt, T. Mikúš, Holec - Kotala, P. Mrázek, Matai - od 34. navíc Macuh. Trenéři: Venera a Tomajko.

Zdeněk Moták (Sparta): "Pro nás to bylo těžké utkání, vydřené, ubojované, takže chlapci zaslouží dík. Nicméně první třetina byla z naší strany hodně špatná a to je třeba říci s velkým vykřičníkem. Měli jsme tam ztráty kotoučů, z čehož rezultovaly velké šance Olomouckých. Byli jsme rádi, že ta třetina skončila 1:1. Pak jsme přidali a hra byla zlepšená. Ve druhé třetině jsme dali dva góly a ve třetí už jsme to udrželi, měli jsme tam i nějaké šance, které jsme neproměnili. Tři body samozřejmě bereme, protože se díky nim posouváme zase o kus dál."

Jan Tomajko (Olomouc): "Našim hráčům nemůžeme nic vytknout. Neodehráli jsme špatné utkání, akorát jsme nebyli produktivní, což dneska rozhodlo. Myslím, že zápas se lámal v té naší šanci při oslabení, kdy jsme mohli dát gól na 2:1, ale nedali jsme. A místo toho jsme za chvíli inkasovali. Je to pro nás samozřejmě komplikace v boji o desítku. Potřebujeme sbírat body a je jedno, zda je to na Spartě nebo kdekoliv jinde."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články