Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sparta se trápila s Olomoucí, vyhrála v nájezdech

Praha - Hokejisté Sparty porazili ve 40. kole extraligy Olomouc 2:1 po samostatných nájezdech, a připsali si tak šestou výhru v řadě. Utkání, které bylo součástí akce Sparta vzdává hold a sledovalo jej 12 355 diváků, rozhodl v osmé sérii nájezdů útočník Tomáš Netík.

Sparta - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hanáci Spartu v první části dokonale zaskočili. Aktivním napadáním už v útočném pásmu domácí vůbec nepustili do očekávaného náporu. Pozornost Novotného, který dostal v brance opět přednost před Pöpperlem, vyzkoušel jako první ve třetí minutě Tomáš Mikúš. Poté bylo rušno na druhé straně před Konrádem, ale hosté závar vyřešili a bez úhony přečkali i následující přesilovou hru Pražanů, ve které měl slibnou šanci Netík.

Posléze byl vyloučen Sabolič a Olomouc toho dokázala využít, když Novotného překonal Laš. Vyrovnat mohl Buchtele, ale neprosadil se. Stejně dopadl po přečíslení Forman. Ve druhé třetině byla Sparta výrazně aktivnější a hned zkraje si vynutila i přesilové hry. Krátkou výhodu pět na tři sice nezužitkovala, ale v pokračující klasické výhodě překvapil Konráda zakončením zpoza branky Sabolič a připsal si jubilejní dvacátou trefu v sezoně.

Ve 29. minutě mohl domácí dostat do vedení Hrbas, ale sám proti Konrádovi nezakončil ideálně. Při Holcově trestu se do šance dostal opět nejlepší střelec domácích, druhý gól však nepřidal. Novotného na druhé straně vyzkoušel z brejku Ondrušek. Sparťané byli aktivnější, jenže vyložené šance si nevytvářeli. Měli jen střeleckou převahu.

Když poté ani jeden z týmů nedokázal přidat druhou branku v přesilových hrách, muselo se prodlužovat. O vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí, a vylepšili tak svoji nepříznivou bilanci v této činnosti. O druhé výhře na nájezdy ze sedmi pokusů rozhodl v osmé sérii Netík, jenž se prosadil podruhé. Olomouc i přes prohru bodovala počtvrté za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Olomouc

HC Sparta Praha - HC Olomouc 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Sabolič (Čajkovský), rozhodující nájezd Netík - 9. Laš (Skrbek). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Hynek, Belko. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 12 355.

Sparta Praha: Novotný - Polášek, Eminger, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Buchtele, Přibyl, Netík - Sabolič, Klimek, Hamilton - Kumstát, J. Hlinka, Forman - Dragoun, Pech, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Josef Jandač (Sparta): "Hráli jsme proti urputnému soupeři. Olomouc hrála dobře v obranném pásmu, kde nám toho hosté moc nedovolili. Dobře hráli i v oslabení, s rychlým přístupem. Stálo nás to hodně sil. Určitě jsme chtěli vyhrát za tři body, ale ne každý zápas je posvícení. Pro nás jsou tyhle zápasy proti Olomouci nebo Boleslavi přínosnější, abychom si prověřili sílu mužstva, než zápasy, kdy nám to tam napadá a vedeme hodně. Pak se to jen dohrává."

Jan Tomajko (Olomouc): "Věděli jsme, že Sparta poslední dva domácí zápasy rozhodla v první třetině, proto jsme chtěli začít aktivněji. To se nám povedlo a vedli jsme 1:0. Celkově to byl ale vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách, který rozhodly nájezdy. S bodem jsme spokojení, hráči podali dobrý výkon."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články