Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Sparta s Libercem se utkají o první body v extralize

Praha – Po nedělním startu hokejové extraligy pokračuje soutěž dnes nekompletním programem 3. kola. O body se bude bojovat na šesti stadionech, zápas Karlových Varů a Pardubic se uskuteční až ve středu. Utkají se například hokejisté Sparty a Liberce, kteří své první zápasy prohráli, nebo Zlín s Kladnem, které do soutěže naopak vstoupily výhrami.

Hokejisté Sparty Praha
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Oproti minulé sezoně výrazně obměněná Sparta bude o své první body bojovat proti Liberci, proti kterému se Pražanům doma vcelku daří. Sparta porazila Bílé Tygry před svými diváky v extralize šestkrát za sebou, čtyři zápasy však vyhrála až po samostatných nájezdech nebo v prodloužení. Oba celky se utkaly i v přípravě, ve které byl dvakrát úspěšnější Liberec.

Hokejisty Zlína výhra v Mladé Boleslavi pozitivně naladila, nyní se však připravují na kladenský útok, kterému vládne nestárnoucí kapitán Pavel Patera. "Musíme se připravit na to, že hokejisté Kladna hodně bruslí a jejich útočníci agresivně napadají," připomněl zlínský kouč Rostislav Vlach. Trenéra Zdeňka Vojtu loňská prohra, kdy Kladno ve Zlíně nevstřelilo ani branku, příliš nevzrušuje. "Loňskou sezonou se nezabývám," podotkl Vojta, který převzal tým v létě po nástupu Jaromíra Jágra mladšího do vedení. Chybět bude Kladnu stále útočník Miloslava Hořava, který léčí angínu.

Navázat na výsledky v přípravě se budou snažit České Budějovice, které přivítají mistrovský Třinec. Oba týmy v neděli prohrály, Jihočechům se však v předešlých týdnech doma dařilo. V Budvar aréně vyhráli šest ze sedmi zápasů, nestačili jen na Plzeň, které podlehli 2:3 v prodloužení. Oceláři postrádají zraněného Varaďu, zato by měl představit Kanaďany Darcyho Verota a Roba Davisona, kteří v klubu podepsali zkušební smlouvu na měsíc.   

Litvínov zřejmě už s kapitánem Ručinským

Ani vicemistr nezačal sezonu vítězstvím, ale Vítkovice si i jednoho bodu z plzeňského ledu považují. Proti Litvínovu by rády navázaly na loňská vystoupení v domácím prostředí, kde byly v základní části nejlepším týmem. Litvínov by už mohl vést do boje s kapitánským "céčkem" na dresu zkušený útočník Ručinský, který se zotavoval po operaci ramena a doháněl tréninkové manko. "Vypadá to, že s námi pojede už do Ostravy," potvrdil klubovému webu po nedělní vítězné premiéře v novém ročníku kouč Vladimír Kohos.  

Brněnská Kometa poprvé od svého předloňského vstupu do extraligy vyhrála úvodní zápas sezony. " Tříbodový zisk je v každém případě pro tým vzpruhou," řekl trenér Zdeněk Venera. Nyní Kometu čeká další z favoritů soutěže Plzeň. Západočeši ztratili s nejbližším soupeřem od jeho vstupu mezi elitu z osmi duelů jen tři body a na jih Moravy tedy pojedou poučeni z minulé sezony. "Brno hned v úvodu dokázalo, že má velice dobré mužstvo vedené velezkušeným trenérem," vzpomněl na prohraný zápas asistent trenéra Milan Razým. Volné místo v sestavě po zraněném junioru Petruškovi, který má naražený loket, zaujme Martin Heřman.

Podruhé za sebou doma se představí Mladá Boleslav, která nezvládla zápas se Zlínem a o reparát se pokusí proti pražské Slavii. Týmu kouče Vladimíra Růžičky se však na ledě tohoto soupeře daří, vyhrál zde čtyři ze šesti vzájemných zápasů v mladoboleslavské extraligové historii.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články