Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Sparta s Brnem i Plzeň se Zlínem budou bojovat o první mečbol

Praha - Ve snadnější cestu skrz čtvrtfinále play-off extraligy patrně doufali hokejisté nejlepších dvou týmů po základní části Sparty a Plzně. Místo možnosti potvrdit v pátém utkání na domácí půdě postup se jak Pražané s Kometou Brno, tak i Západočeši proti Zlínu budou v sobotu teprve prát o šanci získat na svoji stranu vedení 3:2 v sérii a s ním spojený první mečbol.

"Chceme navázat na náš výkon z prvního utkání, jen bychom potřebovali místo tyček dávat góly. Pak jsem přesvědčen, že budeme slavit výhru. Věřím v to, že získáme třetí bod v této těžké sérii my," uvedl asistent trenéra Sparty Patrik Martinec. Mimo hru jsou obránci Kučný a Kočí.

Kometa ve čtvrtek při svém druhém vítězství potvrdila velmi dobrou formu v této fázi sezony. "Série je otevřená. Ovšem Sparta i při stavu 2:2 zůstává favoritem," uvedl trenér Brňanů Zdeněk Venera, který si pochvaloval přístup svých svěřenců. "Hrajeme nyní dobře a budeme bojovat," dodal kouč.

Do výtečné formy se dostal v závěru sezony útočník Divíšek, který je v play-off nejproduktivnějším hráčem Komety. "Soustředíme se jen na sebe, hrajeme teď dobrý hokej a asi je těžké proti nám hrát," uvedl Divíšek. "V play-off chce každý vyhrávat. Nikdo neřekne, že čtvrtfinále je dobré a končíme. Sparta bude určitě nervózní, když dodržíme naši taktiku. Chceme jít dál. I když se to nepodaří, tak v každém případě odevzdáme na ledě maximum toho, co umíme," ujistil před sobotním duelem v Praze Divíšek.

Zlín je psychicky nahoře, Plzeň chce prohry vymazat z hlavy

Plzeň na tom byla ještě o něco lépe než Sparta, když po domácích zápasech vedla 2:0. Navíc ve čtvrtém klání na zlínském ledě smazala třígólové manko a sahala po vítězství, jenže chyba zkušeného útočníka Vlasáka vše zhatila. "Určitě je to i o nějaké mentální síle a je třeba to vymazat z hlavy. My jsme zase vyhráli šťastně úplně první zápas. U hokejového boha to teď máme 0:0, tak uvidíme, co bude dál. Ale to je prostě play-off, kde je to vždy hodně vyrovnané, vždyť tři série ze čtyř jsou 2:2 na zápasy," připomněl kouč Marian Jelínek.

Zlín dvěma domácími výhrami nejen zdramatizoval čtvrtfinále, ale také ukončil sérii deseti porážek za sebou ve vzájemných zápasech. "Psychicky nám obě výhry nesmírně pomohly. Hráčům se zvedlo sebevědomí. Dokázali si, že mohou uspět týmovým výkonem i při absenci klíčových opor obránců Hamrlíka a Linharta," pochválil svěřence trenér Rostislav Vlach, jenž se musí bez obou obránců obejít i v sobotním duelu v Plzni. Do pondělního šestého zápasu už bude ale moci po vypršení trestu počítat s Linhartem, zraněný Hamrlík je vyřazen na delší dobu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články