Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta rozhodla zápas s Třincem třemi góly ve třetí třetině

První tříbodové vítězství v nové sezoně získali hokejisté Sparty v předehrávce třetího kola extraligy. V Praze sice prohrávali s Třincem na začátku druhé třetiny už 0:2, ale ještě ve druhé části hry snížili na 1:2 a třemi góly v závěrečné třetině zápas otočili.

Brankář Třince Petr Kváča a Jan Buchtele ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Nebyla to taková divočina jako předešlé dva zápasy a jsme rádi, že dnes se to podařilo otočit nám. A konečně jsme naplno bodovali," radoval se útočník Robert Říčka. Sparta v předešlých dvou duelech nedokázala dobře rozehrané zápasy dovést k plnému bodovému zisku a měla po nich skóre 14:14.

Sparta byla od začátku aktivnější, výraznější šance si ale nevypracovala. Hosté trpělivě čekali na příležitost a v 11. minutě se dostali do vedení. Za Sedláčkova záda prošla střela Doudery od modré čáry.

Pražané mohli několikrát vyrovnat, ale na začátku druhé třetiny podruhé inkasovali. Faulovaný Stránský ještě zakončit nedokázal, v následné přesilové hře ale přesně zamířil na brankovišti důrazný Michal Kovařčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Třinec

Domácí dokázali odpovědět za 57 sekund, kdy Blainovu přihrávku od mantinelu usměrnil za Kváču, jenž poprvé v sezoně nahradil jedničku Bartošáka, Říčka. "V minulém zápase jsme vedli o čtyři góly a prohráli jsme, takže jsme pořád doufali a věřili. Bylo dost času a v hokeji se může stát cokoliv," řekl Říčka.

Sparta měla i nadále střeleckou převahu, hosté ale i bez trojice elitních obránců základní sestavy bez větších problémů odolávali. Kváča navíc chytal spolehlivě.

Hned po 24 sekundách třetí části jej ale překonal střelou od modré čáry Kalina a Sparta přece jen vyrovnala. Oba týmy pak mohly skórovat v přesilových hrách, třetí gól ale nepřidaly. Stav se změnil až v 57. minutě, kdy Kváča pouze vyrazil Blainovo nahození a Rousek puk pohotově dorazil do branky.

"Byli jsme domluvení, že si našlápnu a zkusíme hybridní icing nebo střelu na gólmana. A že to vyšlo takhle, bylo štěstí," řekl Rousek. Kváča litoval, že vyrazil puk prakticky přímo před sebe. "Byl to nastřelený plachtící puk, který měl jít do rohu nebo zůstat u mě. Hlídal jsem si, aby neskončil v bráně už po té střele. Bohužel se stalo, to je hokej," řekl Kváča.

Poslední slovo měl při power-play Smejkal a Sparta ukončila sérii tří proher s Oceláři.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 23. Říčka (Blain, Rousek), 41. Kalina, 57. Rousek (Blain), 60. Smejkal (V. Růžička) - 11. M. Doudera (P. Vrána), 22. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Chmielewski). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Komárek, Frodl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7175.

Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Košťálek, Polášek, Ďaloga, T. Pavelka - Řepík, V. Růžička, Smejkal - Forman, Pech, A. Kudrna - Říčka, Sukeľ, Rousek - Buchtele, K. Klíma, Dočekal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Třinec: Kváča - Roth, Gernát, Hrachovský, Galvinš, M. Doudera, Dravecký - M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Š. Novotný - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Adamský - Kofroň, Hladonik, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Uwe Krupp (Sparta): "Měli jsme dnes dobrou energii, dobře jsme bruslili. Třinec je silný a velmi nebezpečný tým. Odvedli jsme dobrou práci, i v momentech, kdy byl soupeř delší čas v našem pásmu. Pomohlo nám, že jsme z první střely ve třetí třetině vyrovnali na 2:2, povzbudilo nás to a věděli jsme, že můžeme získat bod nebo i více. Rousek pak dokázal svou rychlost. Jsme rádi, že máme tři body a odehráli jsme normální zápas."

Václav Varaďa (Třinec): "Myslím, že spíš než hokejová krása to dnes byl urputný boj. V určitých fázích utkání jsme hráli velmi dobře. Pomohla nám první branka po skvělé práci v útočném pásmu. I ve druhé třetině byl náš výkon slušný, i když tam byly pasáže, hlavně ke konci, kde nás domácí zmáčkli v obranném pásmu a vytvořili si příležitosti. Podařilo se nám to ale i díky Petrovi Kváčovi přežít. Ve třetí třetině to bylo o tom, kdo dá rozhodující gól. My jsme udělali hodně faulů a nakonec jsme si po individuální chybě nechali dát rozhodující gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články