Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta prohrála i čtvrté derby, Slávisté rozhodli v prodloužení

Praha - Sešívaní porazili v pražském derby Spartu na jejím ledě 3:2 v prodloužení. Slavia vyhrála nad svým sokem i počtvrté v sezoně a v tabulce se posunula na druhou příčku. Před téměř jedenácti tisíci diváky rozhodl 12 sekund před koncem nastavení Lukáš Krenželok.

Utkání Sparta - Slavia
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Po zahřívacím úvodu mohla jít Slavia v páté minutě do vedení, po zakončení Krenželoka ale zachránila domácího gólmana Pince tyč. Na druhé straně byl ve slibné pozici Milam, Furch však pravým betonem vytěsnil puk mimo. Hostující brankář byl záhy hrdinou okamžiku, když si poradil se sólovým nájezdem Pacovského. Jen o chvilku později uháněli Žejdl s Alinčem ve dvou na jednoho, Žejdl vzal koncovku na sebe, Pinc ho ovšem vychytal. V 10. minutě byl prvním vyloučeným hráčem zápasu Hovorka a už po 26 vteřinách trestnou lavici opouštěl, neboť Pince propálil ranou od modré čáry Kuboš. Právě Hovorka mohl těsně před přestávkou vyrovnat, nedosáhl však na Brošovu nahrávku před odkrytou branku.


Ve 26. minutě ujel Hertl, jehož na poslední chvíli fauloval Philipp, nařízené trestné střílení ale dopadlo pro talent červenobílých tristně - puk odskočil Hertlovi při pokusu o kličku a vůbec nezakončil. Sparta měla poté velký tlak, v němž Kočí v obrovské šanci napálil tyč. Domácí hráli následně přesilovku, Bahenský ve dvou příležitostech nedal. Byla to naopak Slavia, kdo gólově udeřil. Ve 33. minutě Micka dorážející z hranice brankoviště dostal puk za Pince a jeho gól potvrdil i videorozhodčí. Sparta ale ve 37. minutě, devět sekund před skončením Tomicova trestu, dokázala odpovědět Rachůnkem.

Na začátku třetího dějství čelili slávisté již sedmému oslabení v utkání. Ustáli ho bez úhony a díky velké porci štěstí drželi těsné vedení i po Brošově ráně do horní tyče, v 52. minutě už se ale Sparta dočkala vyrovnání. Podruhé se dnes mezi střelce zapsal Rachůnek, když překvapil Furcha ranou od postranního hrazení.

Rozhodnutí měl na holi Krenželok, který zakončoval přečíslení Slavie, kotouč, jež proklouzal pod padajícím Pincem, však skončil těsně vedle branky. A když v závěru neuspěl ani Jelínek, došlo na prodloužení. Nastavovaná pětiminutovka nakonec rozhodla o vítězi. Krenželok nejprve ve velké šanci ztroskotal na Pincovi, ale 12 vteřin před koncem prodloužení vše napravil, když tečoval Kempného střelu od modré.

HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 2:3 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 37. I. Rachůnek (Přibyl), 52. I. Rachůnek (Hovorka) - 11. Kuboš (Kadlec), 33. Micka (Kučný, Tomica), 65. Krenželok (Kempný, Žejdl). Rozhodčí: Hribik, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 10 703.

Sparta: Pinc - Milam, Sičák, Hunkes, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Pilař - Tenkrát, J. Hlinka, Pacovský - Hovorka, Broš, Simon - Jánský, Přibyl, I. Rachůnek - D. Kočí, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kempný, Kolařík, Kuboš, Holub, Koma - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Jan Votruba (Sparta): "V první třetině jsme začali aktivně, měli jsme tam šance i další takové pološance, ale pak jsme tam sehráli špatně oslabení a inkasovali. Ve druhé třetině jsme měli velký tlak, jenže přišel laciný druhý gól Slavie. Mužstvo je potřeba pochválit za to, že ho stav 0:2 nezlomil, podařilo se nám pak vyrovnat, ale v prodloužení jsme nechali vystřelit beka a dostali rozhodující gól. Bylo to vynikající utkání s dobrou atmosférou, ale i počtvrté v sezoně nás Slavia porazila."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Viděli jsme kvalitní utkání, v němž jsme odehráli vcelku dobře první třetinu. Šli jsme do vedení a tam jsme ještě zvládali kontrovat, od druhé třetiny byla ale Sparta lepší a nakonec i zaslouženě vyrovnala. My jsme však byli v prodloužení šťastnější."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy